banner ad

Η ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ

. January 17, 2014 . 0 Comments

13064d_afa7c6d8eec8f111a3c26dd4070aa05b.jpg_srz_980_554_85_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srzΘέλετε να μαγειρεύετε απλά, θρεπτικά και νόστιμα; Αν ναι, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Τα καλά πιάτα προϋποθέτουν καλά υλικά. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι αγοράζετε φρέσκα και καλής ποιότητας τρόφιμα. Αυτό θα δημιουργήσει μια σταθερή βάση για να δημιουργήσετε εξαιρετικά πιάτα.

2. Πλένετε σχολαστικά τα υλικά. Το κρέας και το ψάρι πρέπει να πλένονται κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και να στεγνώνονται ελαφρά με χαρτί κουζίνας.

3. Τα αρωματικά χόρτα κόβονται καλύτερα όταν, αφού τα πλύνετε, τα στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας.

4. Για να κόβετε τα υλικά ομοιόμορφα στο μίξερ, βάλτε στον κάδο ισομεγέθη κομμάτια (5Χ5 εκ. το πολύ). Αν θέλετε να κόψετε τα υλικά στο χέρι, κόψτε τα με μαχαίρι σε κύβους.

5. Στις διάφορες συνταγές μαγειρικής χρησιμοποιούνται μετρίου μεγέθους αβγά.

6. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ερμηνεύετε τις συνταγές με το δικό σας τρόπο. Αν δεν έχετε ένα συγκεκριμένο υλικό ή δεν μπορείτε να φάτε ορισμένες τροφές, αντικαταστήστε τες με άλλες. Για παράδειγμα, φιλέτα γαλοπούλας αντί για κοτόπουλο, προσούτο αντί για ζαμπόν, αποξηραμένα αντί για φρέσκα αρωματικά μυρωδικά, γιαούρτι αντί για μαγιονέζα ή προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

7. Προσαρμόστε στις προτιμήσεις σας την ποσότητα μπαχαρικών κάθε συνταγής.

8. Καλό είναι να έχετε στο σπίτι σας τα παρακάτω υλικά: έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ξίδι μπαλσάμικο, κρεμμύδια, σκόρδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και αβγά.

9. Κάθε μεσογειακό γεύμα περιέχει ντομάτες. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε φρέσκες ντομάτες ή αποφλοιωμένα ντοματάκια σε κονσέρβα. Τα ντοματάκια κονκασέ και η πολτοποιημένη ντομάτα είναι μια εναλλακτική πρόταση με έντονη γεύση, αν δεν έχετε φρέσκες ντομάτες ή αν βιάζεστε. Ο ντοματοπελτές προσθέτει γεύση στις σούπες και τις σάλτσες και καλό είναι να τον έχετε πάντα στο ψυγείο, μαζί με το σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κρέατος για τις σούπες σας.

10. Τα κατάλληλα αρωματικά χορταρικά μπορούν να μεταμορφώσουν ένα απλό πιάτο σε γευστικό αριστούργημα! Γι’ αυτόν το λόγο σε όλες τις καλές κουζίνες θα βρείτε μαϊντανό, κρεμμυδάκια, άνηθο, φρέσκα ή κατεψυγμένα. Προσθέστε φύλλα δάφνης, καρφάκια γαρίφαλο ή κυπαρισσόμηλα σε μια σάλτσα για να δώσετε ξεχωριστή γεύση. Αν σας αρέσει η μεσογειακή κουζίνα, χρησιμοποιήστε δεντρολίβανο, θυμάρι ή βασιλικό.

11. Τα βασικά μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι, αναδεικνύουν τη φυσική γεύση πολλών συνταγών. Το χοντρό, θαλασσινό αλάτι έχει ιδιαίτερη γεύση. Διατίθεται σε επεξεργασμένη ή μη μορφή. Ανακαλύψτε τι σας αρέσει περισσότερο και χρησιμοποιήστε το στην κουζίνα σας. Για γρήγορη προετοιμασία συνταγών είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε έτοιμο μείγμα μπαχαρικών ή το καρύκευμα λαχανικών. Υπάρχουν επίσης πολλά είδη πιπεριού. Χρησιμοποιήστε μαύρο πιπέρι για κρέατα και λευκό για ψάρι και πουλερικά. Το πιπέρι δίνει άλλη γεύση όταν είναι φρεσκοτριμμένο.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *