2014 ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΟΥ ΣΩΜΑ

Date

HYt2_G7aEUYΚάθε χρόνο οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε τι θα επιθυμούσαμε να κάνουμε ή τι θα θέλαμε πετύχουμε την καινούργια χρόνια. Ανάμεσα στις κορυφαίες επιθυμίες του νέου έτους είναι και η απώλεια κιλών. Αν καθίσετε και σκεφτείτε λίγο θα δείτε ότι αυτό ήταν και η περσινή σας επιθυμία…Υποτίθεται ότι και το 2013 θα ήταν η χρονιά που θα έφευγε όλο εκείνο το περιττό βάρος και όμως είναι ακόμα εδώ!

Γιατί λοιπόν δε τα καταφέρατε;

Γιατί κάθε χρόνο η δυσαρέσκεια για το σώμα σας, σας ακολουθεί;

Τι θα χρειαστεί να κάνετε φέτος ώστε το 2015 να σας βρει χωρίς κιλά και δυσαρέσκεια;

Μην ανησυχείτε δε θα σας ζαλίσω με συμβουλές για δίαιτα και άσκηση. Όλοι γνωρίζουν άλλωστε πως για να αδυνατίσουμε χρειαζόμαστε καλύτερη διατροφή και κίνηση. Και όλοι κατά καιρούς δοκιμάζουμε δίαιτες και ξεκινάμε άσκηση. Αφήνουμε όμως ένα μεγάλο κομμάτι δουλειάς που χρειάζεται να γίνει ώστε να μην επιστρέφουμε στα ίδια κιλά πάλι. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι εκείνο που σας γυρίζει στις παλιές «κακές» συνήθειες; Αν ναι καταλαβαίνετε που το πάω…

Ας ξεκινήσουμε αναλύοντας λιγάκι την έννοια ΙΔΑΝΙΚΟ σώμα. Ιδανικό σώμα σε αντίθεση με ότι θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε δεν είναι αυτό που έχουν τα μοντέλα των περιοδικών. Αυτό το σωματότυπο μπορεί να έχει μόνο το 5% των ανθρώπων (άνδρες και γυναίκες) παγκοσμίως. Ο σωματότυπος είναι καθαρά θέμα γονιδίων και αυτό είναι κάτι που κληρονομείται από τους γονείς μας και δεν αλλάζει.

Τα πρότυπα που προβάλλονται κατά καιρούς δεν έχουν καμία σχέση με το ιδανικό. Και θα σας αποδείξω πόσο παράδοξο είναι αυτό που γίνεται με τα πρότυπα με μια μικρή νοητική ασκησούλα δικής μου εμπνεύσεως:

Φανταστείτε ότι είναι καλοκαίρι του 2014 και βρίσκεστε σε μια παραλία. Σε αυτή την παραλία βρίσκονται 100 γυναίκες. Όλες φοράνε μαγιώ. Από τις 100 γυναίκες, οι 95 τα έχουν τα κιλάκια τους και οι 5 είναι σαν τα μοντέλα των περιοδικών δηλαδή κάτω από το φυσιολογικό βάρος.

Τι θα σκεφτούν οι 95 γυναίκες για τον εαυτό τους;

Το πιο πιθανό είναι να κάνουν σκέψεις του τύπου: αμάν πως είμαι έτσι, κοίτα αυτές τις αδύνατες, πω πω πρέπει να χάσω βάρος, ας σκεπαστώ λιγάκι με την πετσέτα να μη φαίνονται τα παχάκια μου κλπ

Φυσικά καμία δε θα σκεφτεί να κοιτάξει το σύνολο που είναι όπως αυτές και να πει χαρά είμαι. Όλες έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου για το τι θα έπρεπε να είναι ιδανικό.

Τώρα φανταστείτε ακριβώς το ίδιο σκηνικό αλλά μερικούς αιώνες πριν στα χρόνια της Αναγέννησης. *(Τότε δηλαδή που οι μεγάλοι ζωγράφοι θαύμαζαν και απεικόνιζαν τη γυναίκα όπως είναι στην πραγματικότητα δηλαδή με τις ωραίες τις καμπύλες, τα ψωμάκια κλπ). Έχουμε λοιπόν 95 «αναγεννησιακές» γυναίκες σε μια παραλία και 5 γυναίκες top models.

Τι θα σκεφτόντουσαν οι 95 γυναίκες για τον εαυτό τους;

Μήπως κάτι από αυτά: Καλέ πως είναι έτσι αυτές οι πέντε, αχού τα καημενούλα δε θα έχουν να φάνε φαίνεται, να φωνάξουμε κανένα γιατρό να τις κοιτάξει, ω μοντιέ τι κρίμα κτλ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ιδανικό σώμα είναι το σώμα στο οποίο ζω, αισθάνομαι και σκέφτομαι καλά…ανεξαρτήτως κιλών.

Και θα σας βοηθήσω να μπείτε στο δρόμο για το ιδανικό ΣΑΣ σώμα κάνοντας σας δώρο μια πολύ όμορφη άσκηση οραματισμού (από τις πολλές που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου). Απολαύστε:

Παρακαλώ κλείστε τα μάτια σας και χαλαρώστε κάνοντας βαθιές αναπνοές για λίγα λεπτά…

Πάρτε ένα τετράδιο και ένα στυλό και φανταστείτε πως θα ήταν το ιδανικό σπίτι για εσάς. Πάρτε το χρόνο σας και γράψτε πως θα θέλατε να είναι από έξω αρχικά και μετά από μέσα. Σε ποιο μέρος του κόσμου βρίσκεται, πως είναι η γειτονιά σας και το περιβάλλον σας, είναι διαμέρισμα, μονοκατοικία ή κάτι άλλο; Σιγά σιγά ανοίξτε την πόρτα του σπιτιού και μπείτε μέσα… γράψτε πως είναι η είσοδος και πως νιώθετε καθώς μπαίνετε στο σπίτι σας; Περπατήστε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού ξεχωριστά, φανταστείτε τα χρώματα, τα έπιπλα, τα αντικείμενα σε κάθε χώρο. Πως είναι η ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο; Γράψτε όλες τις λεπτομέρειες και μόλις τελειώσετε φανταστείτε ότι κρατάτε μια μεγάλη σακούλα στην οποία βάζετε τα αντικείμενα που δε σας αρέσουν ιδιαίτερα… μόλις τελειώσετε με αυτή τη σακούλα δέστε την καλά και βγάλτε την έξω από το σπίτι, αφήστε τη στον κάδο απορριμμάτων μακριά από το σπίτι σας. Καθώς επιστρέφετε στο σπίτι νιώθετε πιο ανάλαφροι…όλες οι αρνητικές σκέψεις για το σώμα σας αφήνουν… πάρτε μια βαθιά αναπνοή από τη μύτη και εκπνεύστε από το στόμα…συνεχίστε και σκεφτείτε ότι το σώμα μας είναι το σπίτι μας, εκεί ζούμε και εκεί βιώνουμε τα πάντα.. μείνετε λίγη ώρα με αυτή τη σκέψη και μόλις είστε έτοιμοι γράψτε τις δικές σας σκέψεις στο χαρτί.

Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται για να αγαπήσετε το σώμα σας όπως είναι;

Αν όντως επιθυμείτε να χάσετε βάρος μια και καλή, το να αγαπήσετε το σώμα σας ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είναι ΤΩΡΑ είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία. Αγαπήστε το, φροντίστε το, παρηγορείστε το, η χημεία-ψυχολογία-ενέργεια που θα δημιουργήσετε με αυτό τον τρόπο θα σας βοηθήσει να τα καταφέρετε.

Καλή χρονιά με αγάπη!

Πηγη: diatrofi.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα