ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Date

katharismos-proswpouΤα «μυστικά» της απολέπισης και της ενυδάτωσης

Ο χειμώνας έχει φτάσει και ως γνωστό, το δέρμα του σώματος έχει κι αυτό τις δικές του ανάγκες. Ξεκινήστε, λοιπόν, από τώρα να το φροντίζετε πιο συστηματικά, ώστε ν’ αποκτήσει τη φυσική φρεσκάδα και την ενεργητικότητα που χρειάζεται για ν’ αντιμετωπίσει τους κρύους μήνες του χειμώνα.Απολέπιση

Κάνει το δέρμα όχι μόνο πιο λείο, αλλά και ικανότερο να δέχεται τα υπόλοιπα καλλυντικά. Γίνεται με τα ειδικά καλλυντικά απολέπισης, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα, ή με ένα σκληρό γάντι, ακόμα και καθημερινά.

Τα προϊόντα απολέπισης είναι κατάλληλα για δέρματα ανθεκτικά και ελαφρώς λιπαρά, αλλά όχι αν υπάρχει ακμή στην πλάτη, γιατί έτσι κινδυνεύει να ερεθιστεί περισσότερο.

Το σκληρό γάντι προσφέρεται για όλες τις επιδερμίδες. Εξαιρούνται όσες είναι ξηρές και αφυδατωμένες.

Ενυδάτωση

Πρόκειται για μια σημαντική και απαραίτητη φροντίδα για το δέρμα, αφού χωρίς αυτή η επιδερμίδα θα αφυδατώνεται και θα δείχνει άτονη και θαμπή. Για να έχει αποτέλεσμα η ενυδάτωση, πρέπει να γίνεται με ειδικά ενυδατικά προϊόντα σώματος, που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα, με τα απαλυντικά στοιχεία τους και τα έλαια που περιέχουν, ν’ αποκτήσει μια φυσική, μεταξένια, διάφανη και λαμπερή υφή.

Οι μεγαλύτερες πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια, από τα γόνατα και κάτω, στο πάνω μέρος των μπράτσων και στις περιοχές όπου υπάρχει κυτταρίτιδα, γιατί σε αυτά τα σημεία η φυσική ενυδάτωση ατονεί.

Σε γενικές γραμμές, προτιμάτε τα ρευστά καλλυντικά, αφού δε λαδώνουν και απορροφούνται αμέσως. Όμως για τα ξηρά δέρματα οι κρέμες είναι αναντικατάστατες.

Επιπλέον, να θυμάστε ότι για ν’ απορροφηθούν οι κρέμες χρειάζονται ένα καλό μασάζ, που ωφελεί επιπλέον και την κυκλοφορία του αίματος. Η βιταμίνη Ε και η αλόε βέρα είναι ουσίες που ενυδατώνουν και ηρεμούν τους ερεθισμούς.

Τέλος στην κυτταρίτιδα…

Μην περιμένετε να καλοκαιριάσει, αλλά μεριμνήστε από τώρα! Γι’ αυτό, μετά το μπάνιο μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε και κάποιο ειδικό προϊόν κατά της κυτταρίτιδας και να το απλώνετε στα επίμαχα σημεία, με φορά από κάτω προς τα πάνω. Επίσης, να θυμάστε πως η ξηρότητα της επιδερμίδας είναι μια από τις παρενέργειες της κυτταρίτιδας.

Πηγή: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα