banner ad

ΚΑΤΑΪΦΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

. March 2, 2011 . 0 Comments

Υλικά

1/2 κιλό δαμάσκηνα ξερά

μισά καρύδια, τόσα όσα είναι τα δαμάσκηνα

1/2 κουταλιά λικέρ γκραν μαρνιέ

1 κιλό κανταϊφι

1 κούπα καθαρό βούτυρο

για το σιρόπι

5 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

1/2 κιλό γλυκόζη

4 συσκευασίες βανίλια

φυστίκι Αιγίνης, χοντροαλεσμένο

 Εκτέλεση

Σκίστε τα δαμάσκηνα και τοποθετήστε από μισό καρύδι σε κάθε δαμάσκηνο. Ραντίστε τα με το γκραν μαρνιέ. Ξάνετε το κανταϊφι και χωρίστε το σε τόσα μέρη, όσα είναι τα δαμάσκηνα. Σχηματίστε μακρόστενες λωρίδες. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΄Οσο εργάζεστε, φυλάξτε το κανταϊφι σκεπασμένο με υγρή πετσέτα, για να μην ξερένεται. Βάλτε στην άκρη κάθε λωρίδας από ένα γεμιστό δαμάσκηνο και τυλίξτε όσο πιο απαλά μπορείτε σε ρολό. Αραδιάστε τα σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί ή σε λαδόκολα. Λιώστε το βούτυρο και περιχύστε από μια κουταλιά στο καθένα. Ψήστε στους 175 βαθμούς Κελσίου, για μία ώρα περίπου (μέχρι να ξεραθεί το κανταϊφι). Βράστε για 5′ όλα τα υλικά για το σιρόπι και περιχύστε το κανταϊφι, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.

 Από την Βέφα Αλεξιάδου

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *