ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑΝΙΚΟΥΣ ΞΕΝΩΝΕΣ

U-Hostel-Madrid-Spain-005_b1Συμβουλές για τη διαμονή σας σε hostel

Οι νεανικοί ξενώνες, τα διάσημα πλέον hostels, κατακλύζουν σήμερα περισσότερο από ποτέ την ξενοδοχειακή αγορά, προσελκύοντας ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών.

Είτε αναζητάτε μια οικονομική λύση ή απλώς προτιμάτε ένα περιβάλλον με νεανική ατμόσφαιρα καλό είναι να μάθετε κάποια βασικά πράγματα, που θα σας φανούν χρήσιμα πριν ή κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

1. Μελετήστε πολύ προσεκτικά την ιστοσελίδα του ξενώνα, πριν κάνετε την κράτηση σας. Για παράδειγμα σιγουρευτείτε ότι όταν διαβάζετε 22 κοιτώνες με κρεβάτια, δε σημαίνει ένας κοιτώνας με 22 κρεβάτια!

2. Μερικές φορές οι ξενώνες βρίσκονται πολύ πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, από ότι διαφημίζονται.

3. Βεβαιωθείτε για την καθαριότητα των κοινόχρηστων μπάνιων πριν τα χρησιμοποιήσετε. Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλετε να κολλήσετε κάτι κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

4. Ίσως μάλιστα χρειαστεί να έχετε μαζί σας τις δικές σας πετσέτες για να μη χρειαστεί να πληρώσετε έξτρα.

5. Πολλές φορές ίσως βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να συγκατοικείτε με ταξιδιώτη του αντίθετου φύλλου. Βεβαιωθείτε για αυτό κατά τη διάρκεια της κράτησης.

6. Ο δωρεάν πρωινός μπουφές μπορεί στην πραγματικότητα να σημαίνει δημητριακά με γάλα και καφές.

7. Πολλά hostels δεν παρέχουν σύνδεση στο ίντερνετ και καλό είναι να είστε ενημερωμένοι από πριν γι ‘αυτό.

8. Υπάρχουν ξενώνες που έχουν συνεργασία με νυχτερινά μαγαζιά ή καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων, προσφέροντας μεγάλες εκπτώσεις στους ενοίκους τους.

9. Ορισμένοι ξενώνες δέχονται μόνο μετρητά για την πληρωμή του δωματίου.

10. Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε κάποια χρήματα παραπάνω για να αποθηκεύσετε τις αποσκευές σας σε ασφαλές μέρος, ενώ εξερευνείτε την πόλη.

Πηγη: newsbeast.gr