ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ: ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Τ’ ΟΝΕΙΡΟ;

erotas221212Ποιος δεν έχει ονειρευτεί τον έρωτα με την πρώτη ματιά; Την απόλυτη ταύτιση χημείας και ψυχής; Το πάθος χωρίς όρια; Και ποιος αλήθεια δεν θα ήθελε να κρατήσει για πάντα όλη αυτή η μαγεία; Όμως, εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΘΟΣ

Με τον κεραυνοβόλο έρωτα βρισκόμαστε πέρα από την πραγματικότητα, «μέσα σ’ ένα ροζ σύννεφο». Η πραγματικότητα μοιάζει με όνειρο. Το όνειρο έχει γίνει πραγματικότητα. Τέλος τα σημεία αναφοράς στα οποία βασιζόταν μέχρι τώρα η ζωή μας. «Ποιοι είμαστε τώρα;» αναρωτιόμαστε.

Ίσως μετά επιστρέψει η λογική, αλλά στον κεραυνοβόλο έρωτα λειτουργεί το υποσυνείδητο, απ’ όπου πηγάζει και αυτή η αίσθηση της μαγείας: «Είναι ο άντρας ή η γυναίκα της ζωής μου». Αρκεί μια λέξη, ένα βλέμμα για να προκληθεί ένα είδος βραχυκυκλώματος. «Ο κεραυνοβόλος έρωτας φέρνει την ψευδαίσθηση ότι μπαίνουμε πάλι στο σώμα της μητέρας μας για να βρούμε εκεί το απόλυτο συμπλήρωμά μας», λένε οι ψυχολόγοι. «Νιώθουμε ένα με τον άλλο, αφού ενσαρκώνει καθετί που επιθυμούμε στον κόσμο».

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ

Καθώς δεν θέλει να σπάσει η μαγεία, ο ερωτευμένος δεν βλέπει παρά μόνο την καλή πλευρά του αγαπημένου του. Ακόμα, νιώθει ένα συναίσθημα που οδηγεί τον άλλο να εμφανίζει την «αγγελική» του πλευρά. Έτσι, αμφότεροι αποφεύγουν να βλέπουν ποιοι πραγματικά είναι.

Μοιραία, όμως, μια μέρα το «εγώ» έρχεται ξανά στην επιφάνεια και επιβάλλει αυτό που οι ερωτευμένοι αρνούνταν να δουν μέχρι τότε: τους «δαίμονες» που κρύβει μέσα ο καθένας τους. Παύουν πια να τα μοιράζονται όλα, δεν συμφωνούν πλέον σε όλα. Ο καθένας προσπαθεί να ξαναγίνει ο εαυτός του. Όταν μάλιστα αρχίζει αυτή η αντιπαράθεση, τότε και οι δύο πέφτουν από τα σύννεφα…

Η μέση διάρκεια του ερωτικού πάθους είναι περίπου δύο χρόνια. Στη συνέχεια χρειάζεται ένας περίπου χρόνος για να αναδιαμορφωθεί ή να διαλυθεί η σχέση.

Ο ΣΩΣΤΟΣ…ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

  • Θα χρειαστεί να αποδεχθείτε τον άλλο με τις διαφορές του. Να θίξετε τις διαφωνίες, να μάθετε να διαπραγματεύεστε.
  • Ορισμένοι αρνείστε τα παραπάνω βήματα. Ή το υπέρτατο πάθος ή τίποτα! Όμως, ο συμβιβασμός θα σας βγάλει και από τις ψευδαισθήσεις που τρέφετε για τον ίδιο σας τον εαυτό.
  • Σε ένα γάμο από έρωτα η συζυγική σχέση βρίσκεται στη διαδικασία της συνεχούς αυτο-ανακάλυψης.
  • Η εδραίωση σε βάθος χρόνου δεν σημαίνει απαραίτητα εξάλειψη της μαγείας. Συχνά προβάλλει μια διαφορετική μορφή έρωτα, αλλά έντονη, εποικοδομητική και πλούσια για την προσωπική εξέλιξη των συντρόφων.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΓΥΝΑΙΚΑ

8 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μαγειρεύετε το μοσχαράκι σας και με το μύλο τρίβετε από πάνω μαύρο πιπεράκι. Τι πιο φυσιολογικό. Αν δείτε κάποιον, ωστόσο, να τρίβει μαύρο πιπέρι πάνω από τη μπουγάδα του, μην παραξενευτείτε. Γιατί το μπαχαρικό αυτό έχει και άλλες χρήσεις και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες.  Τι θα λέγατε αν κάποιος προσπαθούσε να σας πείσει ότι το μαύρο […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΓΥΝΑΙΚΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ…

Για να μην πάρεις πάλι τη μισή ντουλάπα μαζί σου, κράτα σημειώσεις για το πώς θα οργανώσεις έξυπνα τη βαλίτσα των διακοπών. Η στιγμή που περιμένατε όλο το χρόνο επιτέλους έφτασε! Αποχαιρετάτε το γραφείο και φεύγετε για διακοπές! Είτε σκοπεύετε να παραθερίσετε κοντά στο σπίτι σας, είτε να εξερευνήσετε την ύπαιθρο, είτε να ταξιδέψετε στο […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΓΥΝΑΙΚΑ

ΟΡΧΙΔΕΕΣ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ορχιδέες, ένα από τα πιο όμορφα φυτά με εντυπωσιακά λουλούδια, που αποτελούν ένα από τα καλύτερα δώρα για να χαρίσει κανείς στα αγαπημένα του πρόσωπα. Αν και η φήμη τους τις θέλει να είναι δύσκολο να διατηρηθούν, στην πραγματικότητα με λίγη τεχνογνωσία, οι ορχιδέες είναι εύκολες στην φροντίδα και είναι απολύτως δυνατό να τις κρατήσετε […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More