ΟΨΕΙΣ ΡΗΤΙΝΗΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ

0718f92fcfΟι όψεις ρητίνης είναι η πιο γρήγορη, χαμηλού κόστους και η λιγότερο επεμβατική οδοντιατρική διαδικασία για ένα ωραίο χαμόγελο.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι σε σχέση με τις όψεις ρητίνης και τις όψεις πορσελάνης και είναι απαραίτητο να διασαφηνιστούν. Οι όψεις ρητίνης εφαρμόζονται από το 1990. Όχι βεβαίως από πολλούς οδοντιάτρους ανά τον κόσμο γιατί δεν είναι αποτέλεσμα μόνο επιστημονικής γνώσης αλλά κυρίως δεξιοτεχνίας και ταλέντου του οδοντίατρου.

Είναι το ίδιο υλικό που χρησιμοποιούμε οι οδοντίατροι για τα λευκά σφραγίσματα (σύνθετες ρητίνες) τα οποία αντικατέστησαν τα αμαλγάματα ( μαύρα σφραγίσματα).

‘Οψεις ρητίνης

Έχουν χαμηλότερο κόστος γιατί δεν παρεμβάλλεται οδοντοτεχνίτης. Εφαρμόζονται και συγκολλούνται κατ’ ευθείαν από τον οδοντίατρο χωρίς να χρειάζονται αποτυπώματα.

  • Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι εξελιγμένα και έχουν άριστη αισθητική απόδοση. Ο οδοντίατρος εφαρμόζει αυτά τα υλικά απ’ ευθείας στο στόμα του ασθενούς. Μπορεί να διαμορφώσει άμεσα και την αρχιτεκτονική του κάθε δοντιού σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που οι παρεμβάσεις γίνονται μόνο από το εργαστήριο.
  • Απαιτείται ελάχιστο τρόχισμα για τα δόντια έως και καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που απαιτείται συγκεκριμένο τρόχισμα.
  • Δεν απαιτείται πάντα αναισθησία για τα δόντια.
  • Εφαρμόζονται σε ένα μόνο ραντεβού όχι μόνο για 1 αλλά για 10 δόντια με το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα όπως και οι όψεις πορσελάνης. Σε αντίθεση με τις όψεις πορσελάνης που χρειάζονται περισσότερα του ενός ραντεβού για την αποκατάστασή τους.
  • Εάν συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα και σπάσει κάποια όψη αποκαθίσταται σε 1 ραντεβού και όχι σε περισσότερα όπως συμβαίνει με τις όψεις πορσελάνης, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος.
  • Εάν στο δόντι απαιτείται και σφράγισμα μπορεί να γίνει αποκατάσταση του σφραγίσματος και ταυτόχρονα όψη, στο ίδιο ραντεβού.
  • Η σύγκλειση των δοντιών ολοκληρώνεται από το 1ο ραντεβού της αποκατάστασης των όψεων, διότι ο οδοντίατρος έχει τη διακριτική ευχέρεια να προσθέσει ή να αφαιρέσει υλικό.
  • Θα πρέπει να τονισθεί ότι ούτε οι όψεις ρητίνης ούτε οι όψεις πορσελάνης ξεκολλάνε όταν έχει τηρηθεί κατά γράμμα η διαδικασία συγκόλλησής τους.
  • Η συντήρησή τους είναι σαν την συντήρηση των δοντιών, δηλαδή κάθε 6 μήνες.

Οι όψεις ρητίνης είναι η πιο γρήγορη, χαμηλού κόστους και η λιγότερο επεμβατική οδοντιατρική διαδικασία για ένα ωραίο χαμόγελο.

Πηγη: iatronet.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΥΓΕΙΑ

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ

Πραγματικά συμπτώματα από ασθένειες που δεν υπάρχουν Πόσο πιθανό είναι τα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν να ξεκινούν από το μυαλό και όχι από το σώμα μας; Ολα όσα θέλουμε να μάθουμε για τα ψυχοσωματικά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν το πώς επηρεάζουν το σώμα μας τα όσα νιώθουμε ή σκεφτόμαστε. Κάποια τα γνωρίζουμε όλοι. Ενα […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΥΓΕΙΑ

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘEΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Το μαύρισμα αποτελεί ένδειξη βλάβης στο δέρμα, η οποία καθώς περνούν τα χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η φωτογήρανση (εκδηλώνεται με ξηρότητα, καφέ και κόκκινες κηλίδες, «σακούλιασμα» και ρυτίδες) και ο καρκίνος. Μπορεί το μαύρισμα να κρύβει κάποιες ατέλειες (από τα σπυράκια της ακμής έως το πάχος), αλλά τα οφέλη σταματούν εκεί. Κάποιοι […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΥΓΕΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: 8+1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Η σημαντικότερη εξέλιξη των διαταραχών του οργανισμού από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα είναι η θερμοπληξία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια και σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More