ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΝΟΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥ ΓΑΜΟΥ

Marriage_after_babiesΤι υποστηρίζει αμερικανική έρευνα για τους παντρεμένους

Το μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου είναι τόσο απλό, που πολλές φορές το ξεχνάμε.Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές το «κλειδί» κρύβεται πίσω από τα φιλιά και τα τρυφερά λόγια που ανταλλάσσει το ζευγάρι μεταξύ του.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν πρέπει κανείς να λέει «σ’ αγαπώ» 10 φορές την εβδομάδα και να βγαίνει με το άλλο του μισό τρία ραντεβού το μήνα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 παντρεμένοι Αμερικανοί και όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, βοηθητικά λειτουργούν ακόμη παράγοντες όπως: το να μοιράζεται κανείς με το άλλο του μισό τρία κοινά χόμπι/ενδιαφέροντα και να πηγαίνουν διακοπές δύο φορές το χρόνο.

Οι Αμερικανοί φαίνεται ακόμη να πιστεύουν, ότι ένα από τα βασικά μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο είναι να αποδέχεται κανείς τα ελαττώματα του άλλου, να υπάρχει εμπιστοσύνη και κυρίως να μπορεί κανείς να λέει «συγγνώμη».

Εκπρόσωπος από την εταιρεία OnePoll.com που διεξήγαγε την έρευνα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλοι μπορούν να παντρευτούν, όμως χρειάζεται προσπάθεια και απαιτείται δέσμευση προκειμένου να καταφέρει κανείς να έχει έναν ευτυχισμένο γάμο».

Μερικά ακόμη στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν σε μια σχέση, για να είναι επιτυχής, είναι τα εξής: τα ζευγάρια να κάνουν σεξ τρεις φορές την εβδομάδα και να απολαμβάνουν ο ένας τα χάδια του άλλου, να περνούν μερικά βράδια αγκαλιά μπροστά από την τηλεόραση, να βγαίνουν δύο φορές το μήνα έξω με τους φίλους τους, να είναι ειλικρινείς και να σέβονται ο ένας τον άλλον.

Το να μην έχει κανείς κοινά ενδιαφέρονται με το σύντροφό του, όταν δεν περνάνε αρκετό χρόνο μαζί και υποκύπτουν σε… πειρασμούς, είναι μερικά «σημάδια» που υποδηλώνουν ότι ένας γάμος δεν έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Τα «συστατικά» ενός ευτυχισμένου γάμου

1. Το να αποδέχεται ο ένας τα ελαττώματα του άλλου
2. Εμπιστοσύνη
3. Ειλικρίνεια
4. Σεβασμός
5. Το να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον
6. Το να μπορείς να ζητάς συγγνώμη
7. Το να είσαι ευγενικός
8. Να λες «σ’ αγαπώ»
9. Να περνάς ποιοτικό χρόνο με το σύντροφό σου
10. Να δίνουν και να παίρνουν και οι δύο πλευρές
11. Να μπορείς να συμβιβάζεσαι
12. Αφοσίωση/πίστη
13. Το να είναι ο/η καλύτερος/η σου φίλος/η
14. Να έχεις θετική προσωπικότητα
15. Αίσθηση του χιούμορ
16. Κατανόηση
17. Να παραχωρείς προσωπικό χρόνο στο σύντροφό σου
18. Να μοιράζεστε τις δουλειές του σπιτιού
19. Να μην κριτικάρετε ο ένας τον άλλον μπροστά σε τρίτους
20. Να κάνετε συχνά σεξ
21. Να συζητάτε για τα πάνταTalking everything through
22. Κοινά ενδιαφέροντα
23. Όταν τσακώνεστε να μπορείτε να το ξεχνάτε
24. Να θυμάστε επετείους και γενέθλια
25. Να ανταλλάσετε φιλιά και αγκαλιές
26. Να μοιράζεστε τα γονικά καθήκοντα
27. Να μπορείτε να κάνετε συζητήσεις με βαθύ νόημα
28. Να τελειώνετε τους καυγάδες προτού πέσετε για ύπνο
29. Ρομαντικές χειρονομίες
30. Να πηγαίνετε συχνά διακοπές μαζί

Πηγη: newsbeast.gr
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΓΥΝΑΙΚΑ

8 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μαγειρεύετε το μοσχαράκι σας και με το μύλο τρίβετε από πάνω μαύρο πιπεράκι. Τι πιο φυσιολογικό. Αν δείτε κάποιον, ωστόσο, να τρίβει μαύρο πιπέρι πάνω από τη μπουγάδα του, μην παραξενευτείτε. Γιατί το μπαχαρικό αυτό έχει και άλλες χρήσεις και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες.  Τι θα λέγατε αν κάποιος προσπαθούσε να σας πείσει ότι το μαύρο […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΓΥΝΑΙΚΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ…

Για να μην πάρεις πάλι τη μισή ντουλάπα μαζί σου, κράτα σημειώσεις για το πώς θα οργανώσεις έξυπνα τη βαλίτσα των διακοπών. Η στιγμή που περιμένατε όλο το χρόνο επιτέλους έφτασε! Αποχαιρετάτε το γραφείο και φεύγετε για διακοπές! Είτε σκοπεύετε να παραθερίσετε κοντά στο σπίτι σας, είτε να εξερευνήσετε την ύπαιθρο, είτε να ταξιδέψετε στο […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΓΥΝΑΙΚΑ

ΟΡΧΙΔΕΕΣ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ορχιδέες, ένα από τα πιο όμορφα φυτά με εντυπωσιακά λουλούδια, που αποτελούν ένα από τα καλύτερα δώρα για να χαρίσει κανείς στα αγαπημένα του πρόσωπα. Αν και η φήμη τους τις θέλει να είναι δύσκολο να διατηρηθούν, στην πραγματικότητα με λίγη τεχνογνωσία, οι ορχιδέες είναι εύκολες στην φροντίδα και είναι απολύτως δυνατό να τις κρατήσετε […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More