banner ad

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ‘ΖΑΧΑΡΩΝΕΙ’ ΤΟ ΜΕΛΙ

. March 5, 2014 . 0 Comments

5e036eedbee0d31f8f9db9c82e7eb7c7-600x400Μπορείτε να απαλλαγείτε από τους κρυστάλλους που δημιουργούνται

Το «ζαχαρωμένο» μέλι δεν είναι αλλοιωμένο. Αντίθετα, η διαδικασία κατά την οποία στερεοποιούνται οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχει, χαρακτηρίζει το πραγματικό μέλι από άνθη και δηλώνει αγνότητα.Για να απαλλαγείτε από τους κρυστάλλους που δημιουργούνται, αρκεί να το βάλετε σε ένα γυάλινο δοχείο και να το βυθίσετε σε ένα κατσαρολάκι με νερό, στους 45-55 βαθμούς.

Προσοχή, όμως! Μην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα αρωματικά του στοιχεία και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία. Για να καθυστερήσετε την κρυστάλλωση στο μέλλον, αποθηκεύεστε το μέλι σε χώρο δροσερό και σκοτεινό, εκτός ψυγείου.

Πηγή: vita.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *