ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ
Μαζί και την άμυνα του οργανισμού σας
Άρα για να αποκομίζετε το μεγαλύτερο δυνατό βιταμινικό όφελος για το ανοσοποιητικό σας :
– Όταν στύβετε ένα χυμό πίνετε τον αμέσως.
– Όταν κόβετε και ξεφλουδίζετε ένα φρούτο ή λαχανικά φάτε τα αμέσως.
– Μην αφήνετε εκτεθειμένα τα φρούτα και τα λαχανικά στο φώς.
– Όταν τα φυλάσσετε καθαρισμένα ή/και κομμένα βάζετέ τα σε τάπερ ή τυλίγετέ τα με αδιαφανή σακούλα ή μεμβράνες.
Τελειώνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα συστατικά είναι όπως λέμε υδατοδιαλυτά και ευαίσθητά στη θερμοκρασία, γεγονός το οποίο θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το μαγείρεμα τους. Για αυτό και τα ωμά λαχανικά είναι προτιμότερα από τα βρασμένα. Αν ωστόσο τα προτιμάτε βρασμένα, όπως π.χ. το μπρόκολο, θα πρέπει να θυμάστε ότι η παρασκευή στον ατμό είναι προτιμότερη από το σύνηθες βράσιμο.
Αν πάλι πρέπει να καταφύγουμε στο βράσιμο, θα πρέπει να θυμόμαστε να μην τα διατηρούμε στο νερό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί ως υδατοδιαλυτά θα περάσουν στο νερό και πιθανότατα στον νεροχύτη.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Category: ΔΙΑΤΡΟΦΗ