banner ad

ΛΕΥΚΑ Ή ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ;

. March 11, 2014 . 0 Comments

ellinika-turia-me-onomateponumoΕπιλέξτε με βάση τις διατροφικές σας ανάγκες

Το τυρί αποτελεί μια αγαπημένη γεύση για τους περισσότερους. Ένα ερώτημα που τίθεται από αρκετούς είναι το ποιο είδος τυριού είναι πιο υγιεινό, το λευκό ή το κίτρινο.Γενικότερα τα κίτρινα τυριά (κασέρι, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, παρμεζάνα) είναι πιο πυκνά σε συστατικά σε σχέση με τα άσπρα τυριά (φέτα, μοτσαρέλα, ανθότυρο κ.α.) και άρα περιέχουν περισσότερα συστατικά και λιγότερη υγρασία. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο.

Γιατί ναι μεν περιέχουν περισσότερο ασβέστιο, αλλά και περισσότερα λιπαρά και μάλιστα κορεσμένα, σε σχέση με τα λευκά και κατά συνέπεια και περισσότερες θερμίδες.

Επιλέγουμε λοιπόν το τυρί που θα καταναλώσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Για άτομα λοιπόν τα οποία ελέγχουν τα λιπαρά στη διατροφή τους (π.χ. που προσπαθούν να χάσουν βάρος, που έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης) επιλέγουμε το άσπρο τυρί. Για άτομα που βρίσκονται στην ανάπτυξη (παιδιά) ή που έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε ασβέστιο (π.χ. γυναίκες με οστεοπόρωση) επιλέγουμε τα κίτρινα τυριά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *