banner ad

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

. March 18, 2014 . 0 Comments
89459.pυλικά

250 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα
600 γρ. σπανάκι
3 πράσα, το λευκό τμήμα
7 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 φλ.τσ. μάραθο ή άνηθο, ψιλοκομένο
1/2 φλ. τσ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. κρασί λευκό
1 λεμόνι, το χυμό
αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το αφήνουμε να στεγνώνει σε τρυπητό. Κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, κρατώντας και το τρυφερό πράσινο από τα τελευταία. Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά πράσα και κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνέχεια, για 1′-2′. Προσθέτουμε το ρύζι, αφού το έχουμε μετρήσει σε φλιτζάνια, ανακατεύουμε δυο-τρία λεπτά και ρίχνουμε το κρασί. Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε νερό διπλάσιο από το ρύζι, αλάτι, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να μισοψηθεί, ελέγχοντας τα υγρά του. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις καυκαλήθρες, πετώντας τα σκληρά κοτσάνια. Όταν το ρύζι έχει μισοψηθεί, προσθέτουμε το σπανάκι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί τελείως το ρύζι, χωρίς να λαπαδιάσει. Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το σερβίρουμε χλιαρό ή και κρύο και το συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με γιαούρτι στραγγιστό με ψιλοκομμένο δυόσμο, αλατοπίπερο και λεμόνι.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *