ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΟ BODYBUILDING

1. Πάντα ξεκινήστε την προπόνησή σας με την μεγάλη μυϊκή ομάδα. Π.χ. πάντα κάντε στήθος πριν τα τρικέφαλα και ώμους, πάντα κάντε πλάτη πριν γυμνάσετε τα δικέφαλα.

2. Δουλέψτε κάθε μέρος του σώματος μία φορά την εβδομάδα με εξαίρεση τους κοιλιακούς και τις γάμπες όπου μπορείτε να τους δουλεύεται 2-3 φορές την εβδομάδα αν θέλετε.

3. Αφήστε τουλάχιστον 48 ώρες πριν γυμνάσετε την ίδια μυϊκή ομάδα. Ποτέ μην γυμνάζετε έναν πιασμένο μυ!

4. Για μεγάλες μυϊκές ομάδες (όπως στήθος, πλάτη, πόδια) προτείνονται 3-4 ασκήσεις ανα μυϊκή ομάδα και 3-4 σετ ανα άσκηση. Αλλά χρησιμοποιήστε την κρίση σας ώστε όταν είναι πολύ για σας να ελλατώσετε μέχρι να αυξηθεί το επίπεδο σας.

5. Για μικρές μυϊκές ομάδες, προτείνεται 2-3 ασκήσεις ανα μέρος, 2-3 σετ ανα άσκηση, καθώς αυτές οι ομάδες ασκούνται όταν δουλεύετε μεγάλες μυϊκές ομάδες. Να θυμάστε: Το ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ είναι πάντα καλύτερο!

6. Επιλέξτε ένα βάρος όπου η μία ή δύο επαναλήψεις βγαίνουν ΠΟΛΥ δύσκολα, στο τελευταίο σετ μπορείτε να φτάσετε σε σημείο να αποτύχετε. Το εύρος των επαναλήψεων προτείνεται να κυμαίνεται από 8-12 επαναλήψεις. Έτσι, η 11η και η 12η πρέπει να βγαίνει ΠΟΛΥ δύσκολα!

7. Ξεκουραστείτε 1-3 λεπτά μεταξύ κάθε σετ των 8-12 επαναλήψεων. Γενικά, όσο πιο πολλά κιλά σηκώνετε, τόσο περισσότερο χρόνο θα πρέπει να αφήνετε μεταξύ των σετ.

8. Σχεδιάστε το διαχωρισμό προπόνησης με βάση τις πόσες μέρες την εβδομάδα πηγαίνετε στο γυμναστήριο και πόσο χρόνο κάθεστε.

9. Ποτέ μην κάνετε αερόβια πριν τα βάρη, ΠΑΝΤΑ κάντε ΜΕΤΑ την προπόνηση με βάρη και κατά προτίμηση διαφορετική μέρα.

10. Μην το παρακάνετε με την αερόβια, είναι υπερτιμημένη για το κάψιμο λίπους. ΔΙΑΤΡΟΦΗ και προπόνηση με βάρη είναι αυτά που καίνε λίπος για σας. Για τους αρχάριους, προτείνεται αερόβια 2 φορές την εβδομάδα, όχι πάνω από 30 λεπτά. Προτείνεται αερόβια υψηλής έντασης.

 

Πηγή: bodybuildres.gr