ΕΦΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

20a0166094f27435b81045e714b7554d_LΌσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά τρώμε την ημέρα τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες μακροζωίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι βρετανοί ερευνητές αξιολόγησαν τα στοιχεία από 65.226 άνδρες και γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερα φρούτα και λαχανικά έτρωγαν καθημερινά, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να πεθάνουν σε οποιαδήποτε  ηλικία.

Εφτά μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα μάλιστα αποδείχθηκαν οι πλέον ευεργετικές μειώνοντας το κίνδυνο θανάτου από καρκίνο και καρδιαγγειακά. Ως μερίδα νοείται ένα μέτριο φρούτο ή μια χούφτα μικρότερων φρούτων και λαχανικών.

Οι ερευνητές από το University College London χρησιμοποίησαν στοιχεία από την βρετανική National Health Survey για το διάστημα από το 2001 έως το 2008 και διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου μειωνόταν όσο αυξανόταν η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Ο κίνδυνος θανάτου από κάθε αιτία μειωνόταν κατά

14% με την κατανάλωση 1-3 μερίδων φρούτων και λαχανικών

Πηγη: vita.gr

29% με την κατανάλωση 3-5

36% με 5-7 μερίδες

42% με την κατανάλωση άνω των 7 μερίδων (περίπου 10)

Την ισχυρότερη προστατευτική δράση είχαν τα φρέσκα λαχανικά και ακολουθούσαν τα φρούτα.

Η ευεργετική δράση των φρούτων και των λαχανικών αποδίδεται στα θρεπτικά συστατικά τους, τα αντιοξειδωτικά και τις ίνες.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΒΑΡΟΣ, ΕΝΩ ΤΡΩΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ;

Υγιεινές τροφές: Ποιες παχαίνουν! Παρόλο που μπορεί κάποιες τροφές να είναι υγιεινές, δε σας βοηθούν ν’ αδυνατίσετε, ειδικά αν υπερβάλλετε με την ποσότητα! 1. Δημητριακά πρωινού Μπορεί ν’ αναγράφουν «ολικής άλεσης, πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά λιπαρά» και όντως βοηθούν τη λειτουργία του εντέρου. Τα περισσότερα, όμως, κρύβουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που φτάνει και […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΙΤΑ

Tips για να οργανώσετε τα γεύματα της εβδομάδας Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει να οργανώσετε ένα διατροφικό πλάνο, είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε κανονίζοντας τα γεύματα και τα σνακ της επόμενης ημέρας Τίποτα δεν μας στέλνει πιο γρήγορα στη ζεστή αγκαλιά του πρόχειρου φαγητού από την απουσία μιας πιο υγιεινής εναλλακτικής την ώρα που η πείνα μάς χτυπά την […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΡΕΒΙΘΙ

Η διατροφική αξία και τα οφέλη του πολύτιμου όσπριου στην υγεία μας Είναι το ρεβίθι η νέα διατροφική τάση; Και αν ναι, τι το κάνει τόσο δημοφιλές; Το ρεβίθι ανήκει στην ομάδα των οσπρίων και φαίνεται ότι μπορεί να γίνει ένα πολύ ευέλικτο τρόφιμο στη διατροφή μας. Εκτός, λοιπόν, από την κλασική μαμαδίστικη συνταγή με τα ρεβίθια, μπορούμε να […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More