ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ

lesdoit-cejas-pobladas-Cara-Delevingne-1-600x400Οι κανόνες για τη σωστή αφαίρεση των περιττών τριχών

Τα φρύδια αποτελούν ένα ισχυρό σύμμαχο στο σαγηνευτικό και σπινθηροβόλο βλέμμα μιας γυναίκας. Πλαισιώνουν τα μάτια και τους δίνουν μια όψη που θα σας κάνει να λάμψετε. Αντιθέτως, ένα κακοσχηματισμένο φρύδι μπορεί να καταστρέψει την όλη εικόνα του βλέμματος σας. Έτσι, έχουν διαμορφωθεί διάφοροι κανόνες πάνω στη σωστή αφαίρεση των περιττών τριχών ενός φρυδιού, ωστόσο μερικοί από αυτούς είναι μύθοι.Δείτε λοιπόν ποιοι είναι οι τέσσερις μύθοι γύρω από το συγκεκριμένο θέμα:

1. Οι λάθος τρίχες που αφαιρείτε δεν ξαναβγαίνουν

Μέγα λάθος, αφού όπως και όλες οι τρίχες, έτσι κι αυτές που βγάζετε λάθος, κάποια στιγμή θα ξαναφυτρώσουν. Εκτός αν, βέβαια, κάνετε συνεχόμενα και για πολλές φορές το ίδιο λάθος. Ως γνωστόν οι τρίχες, μετά από πολλές φορές αφαίρεσης αποδυναμώνονται και τείνουν να βγαίνουν πολύ πιο αραιά. Ωστόσο, αν κάνετε λάθος μία δυο τρίχες, μην ανησυχήσετε, το φυσιολογικό είναι να βγουν πάλι μετά από ενάμιση μήνα, καλύπτοντας το κενό που είχαν αφήσει πίσω τους. Αν θέλετε να ενδυναμώσετε τους θύλακες και να περιποιηθείτε τα φρύδια σας, βάλτε λίγο καστορέλαιο.

2. Μην αφαιρείτε τρίχες από το πάνω μέρος των φρυδιών σας

Η εν λόγω πράξη δεν είναι απαγορευτική! Μπορείτε αν θέλετε να αφαιρέσετε κάποιες τρίχες, οι οποίες είναι περιττές και χαλάνε τελείως το σχήμα του φρυδιού σας, έτσι ώστε να του δώσετε μεγαλύτερη έμφαση, αλλά θα πρέπει να το κάνετε με μεγάλη προσοχή.

Ωστόσο, η φύση ξέρει πολύ καλά τι κάνει, δίνοντας στην κάθε γυναίκα το τόξο φρυδιών που την κολακεύει περισσότερο και χαρίζει στο βλέμμα της την σπιρτάδα που χρειάζεται. Με την υπερβολική αφαίρεση τριχών από το πάνω μέρος είναι πολύ εύκολο να καταστρέψετε το σχήμα των φρυδιών που θα σας κάνει να σαγηνέψετε τον ανδρικό πληθυσμό.

3. Η κάθε μέθοδος αφαίρεσης (τσιμπιδάκι, κερί και κλωστή) κάνει τα φρύδια να μεγαλώνουν με διαφορετικό τρόπο

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού και στις 3 μεθόδους η τρίχα αφαιρείται από τη ρίζα της και κάνει περίπου 4 εβδομάδες μέχρι να ξαναβγεί. Ωστόσο, το πλεονέκτημα του να χρησιμοποιείτε το τσιμπιδάκι είναι το ότι μπορείτε να έχετε πιο λεπτομερές αποτέλεσμα.

4. Φρύδια και μαλλιά στο ίδιο χρώμα

Και βέβαια μπορείτε να έχετε άλλο χρώμα μαλλιών και άλλο φρυδιών. Ακόμη και οι μεγαλύτερες σταρ δεν ακολουθούν αυτό το μύθο. Το βασικό είναι τα φρύδια σας να έχουν τον υποτονο των μαλλιών σας δηλαδή ζεστό (περιέχει κόκκινο), ουδέτερο (κίτρινο) ή ψυχρό (σταχτί-γκρι), αποφεύγοντας δια ροπάλου τους μη φυσικούς χρωματισμούς όπως μωβ, μπλε μαύρο, πορτοκαλί ή πλατινέ.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΟΜΟΡΦΙΑ

ΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ

Τα περισσότερα εμφανή σημάδια της γήρανσης του δέρματος είναι αποτέλεσμα της σωρευτικής καθημερινής έκθεσής μας στον ήλιο, αναφέρει ο Δερματολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλιος Αγγελίδης. Χρειάζονται από 10 μέχρι και 40 χρόνια για να γίνει εμφανής η ζημιά. Η φωτογήρανση έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της αλλαγής του τρόπου ζωής μας. Πριν το 1920 […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΟΜΟΡΦΙΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μελέτες δείχνουν ότι οι κάτοικοι των πόλεων, σε αντίθεση με αυτούς που ζουν σε αγροτικές περιοχές, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν κηλίδες και δυσχρωμίες στην επιδερμίδα τους το καλοκαίρι, όταν εκτείθενται περισσότερο στον ήλιο. Το καυσαέριο και οι ρύποι ξεπερνούν τις εξωτερικές στοιβάδες της επιδερμίδας και εισχωρούν βαθύτερα. Μάλιστα, η ρύπανση μπορεί να βλάψει το δέρμα σε […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΟΜΟΡΦΙΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

Το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο μία από τις πιο πολύτιμες τροφές στη μεσογειακή διατροφή αλλά οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει, το κάνουν έναν μικρό θησαυρό για την ομορφιά. Πιο συγκεκριμένα το ελαιόλαδο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο στην επιδερμίδα σας όσο και στα μαλλιά σας. Το ελαιόλαδο μπορεί να είναι μια ισχυρή θεραπεία. Μπορεί να εφαρμοστεί στο τριχωτό […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More