ΠΩΣ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΩΚΕΑΝΟ

Τρομακτικότατο animation παρουσιάζει τον Ειρηνικό να καταλαμβάνεται από τα μανιασμένα ύδατα

Το απίστευτο time-lapse βίντεο που θα παρακολουθήσετε προσομοιώνει τα κύματα που προκλήθηκαν από τον Εγκέλαδο των 8,2 Ρίχτερ που χτύπησε τη Χιλή την 1η Απριλίου και απλώθηκαν μεγαλόπρεπα κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού στις επόμενες 30 ώρες.

Αυτό που κάνει το μοναδικό υλικό δεν είναι άλλο από το να συνοψίζει το γεγονός ότι ένα επικίνδυνο τσουνάμι έρχεται και σε βρίσκει εκεί που δεν το περιμένεις. Κι αν ο συγκεκριμένος σεισμός δεν λογίζεται αρκετά δυνατός για να στείλει τα καταστρεπτικά κύματα στην άλλη άκρη του Ειρηνικού, ένας λίγο μεγαλύτερος -της τάξεως των 9 Ρίχτερ- θα μπορούσε στα σίγουρα.

Και το τρομακτικότερο της υπόθεσης; Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει καταγραφεί ποτέ είχε μέγεθος 9,5 Ρίχτερ και συνέβη το 1960 επίσης στη Χιλή. Το τσουνάμι που προκλήθηκε έστειλε τότε στον θάνατο 61 ανθρώπους στη Χαβάη και άλλους 138 στην Ιαπωνία. Όσο για την κοινή φονική δράση σεισμού και τσουνάμι, εκτόξευσε τα θύματα στα 1.655.

Η φύση βρυχάται λοιπόν και οι συνέπειες ακούγονται στην άλλη πλευρά του κόσμου…

Πηγη: newsbeast.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΒΙΝΤΕΟ

ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ

Η μουσικός με το προσθετικό χέρι που συγκίνησε όλο τον κόσμο Ηβιολίστρια Manami Ito έχασε το χέρι της σε τροχαίο ατύχημα και φοβόταν ότι δεν θα μπορέσει να παίξει ξανά. Τώρα, χάρη σε μια προσαρμοσμένη προσθετική, όλα αυτά αλλάζουν. Η Manani Ito είναι μια εξαιρετική μουσικός από την Ιαπωνία, που με τη βοήθεια της επιστήμης κατάφερε να συνεχίσει να παλεύει για το […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΒΙΝΤΕΟ

ΔΑΝΙΑ: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟ ΑΜΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Υψους 21 μ., με μοτίβο… τον κορωνοϊό Τα αποκαλυπτήρια του υψηλότερου κάστρου στον κόσμο, κατασκευασμένου από άμμο, έγιναν στη Δανία. Με ύψος 21,16 μέτρα, το κάστρο αυτό στο Μπλόκχους της βορειοδυτικής Δανίας έσπασε κατά 3,5 μέτρα το προηγούμενο ρεκόρ Guiness που κατείχε από το 2019 ένα παρόμοιο στη Γερμανία, που ορθωνόταν στα 17,66 μέτρα. Περίπου […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More