ΚΕΪΚ MADEIRA

Date

 

Υλικά

Για στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκατοστών.

400γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

8 αυγά

300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

95γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160οC. Βουτυρώστε τη φόρμα και καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μόνο τη βάση.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και χτυπήστε καλά. Μεταφέρετε το μίγμα των αυγών σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέστε τα αλεύρια που έχετε ήδη κοσκινίσει. Προσθέστε και το γάλα. Αδειάστε το μίγμα του κέικ στη φόρμα και ισιώστε με ένα κουτάλι την επιφάνεια.

Ψήστε το κέικ για 1 ώρα και 40 λεπτά. Προς το τέλος του χρόνου ελέγξτε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα. Θα πρέπει να βγει καθαρό. Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για 5 λεπτά προτού το αναποδογυρίσετε σε μία σχάρα.

Tips:

– Μπορείτε να φυλάξετε το κέικ σε δοχείο που κλείνει πολύ καλά και να το διατηρήσετε για 2 εβδομάδες στο ψυγείο και 2 μήνες στην κατάψυξη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το φτιάξετε μέρες προτού το χρησιμοποιήσετε.

-Όταν κρυώσει πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη ή καλύψτε το με σαντιγύ. Για μια πιο ιδιαίτερη παραλλαγή καλύψτε το με κρέμα σοκολάτας.

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα