ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ… ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του Παπακωνσταντίνου και ποιος είμαι εγώ άλλωστε που θα λύσω το γρίφο του; Διότι αυτός δεν είναι άνθρωπος, είναι γρίφος. 6 ώρες συνεδρίασε το οικονομικό επιτελείο για να καταλήξει… σε νέους φόρους.

Μετατάσσει βασικά καταναλωτικά προϊόντα από χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ σε υψηλό. Κάνει το 13%… 23%. Και ποιος του είπε ότι θα συνεχίσουμε να πίνουμε ανθρακούχα π.χ.; Ότι θα συνεχίσουμε ν’ αγοράζουμε αυτοκίνητα ή ότι θα πληρώνουμε εγκατάσταση φυσικού αερίου όταν θα είναι μία η άλλη με το πετρέλαιο θέρμανσης;

Δεν γνωρίζω τις εξαρτήσεις του Παπακωνσταντίνου, αν είναι εθισμένος στο πατέ, στα ανθρακούχα, στα διόδια και στα ακριβά αυτοκίνητα, καλό θα ήταν να κοιτάξει πίσω του, να δει τα χαμένα. Πόσα έχασε από τα τέλη κυκλοφορίας αφού πολλοί παρέδωσαν πινακίδες και πόσα θα χάσει τώρα με τις νέες αυξήσεις. Οι εταιρείες εμφιαλώσεων φεύγουν από τη χώρα κι αυτός βάζει φόρο στις κόλες. Και εντάξει, νομίζει ότι είμαστε ηλίθιοι, ότι θα συνεχίσουμε να καταναλώνουμε για το καλό της ευφυούς πολιτικής του. Καλό θα ήταν να πάει να κάνει ένα τσεκ απ ικανοτήτων.

Αύριο θα ζητήσει φόρο αλληλεγγύης για τους αναξιοπαθούντες πολιτικούς. Εδώ δεν δίνουν τα ονόματα όσων ζήτησαν τα αναδρομικά. Τάχα τα προσωπικά δεδομένα, τα απόρρητα, τα απόβλητα θα έλεγα. Γιατί να μη μάθουμε ποιοι πρώην βουλευτές, σε περίοδο κρίσης, ζήτησαν αναδρομικά; Αλλά έτσι είναι. Των αχρήστων τα παιδιά πριν πεινάσουν τα βουτάνε. Από κόψιμο θα πάνε. Αγαθών και μη.