Ο ΠΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ‘ΘΟΛΩΝΕΙ’ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

pain_h_633_451Ο πόνος της εμμήνου ρύσεως δεν κάνει απλώς δύσκολη τη ζωή των γυναικών, αλλά επηρεάζει και τις νοητικές λειτουργίες τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ πραγματοποίησαν μελέτη με 52 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 46 ετών, οι οποίες έπασχαν από δυσμηνόρροια, όπως αποκαλείται επιστημονικά ο πόνος αυτός.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τις γυναίκες να εκτελέσουν μία σειρά από τεστ, όπως να πουν εάν ήταν ίδια το πρώτο και το τρίτο από μία σειρά γραμμάτων που εμφανίζονταν ένα-ένα στην οθόνη ενός υπολογιστή.

Οι γυναίκες έκαναν δύο φορές τα τεστ, μία όταν δεν είχαν έμμηνο ρύση και μία όταν άρχισαν να πονούν.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Pain», την δεύτερη φορά οι επιδόσεις τους ήταν σαφώς χειρότερες, καθώς έμοιαζαν να μην μπορούν να συγκεντρωθούν στα τεστ.

Υπολογίζεται ότι περισσότερες από μία στις δύο γυναίκες, κυρίως ηλικίας κάτω των 30 ετών, πάσχουν από δυσμηνόρροια, η οποία προκαλείται από παροδικές διακοπές στην παροχή οξυγόνου στη μήτρα που προκαλούν σπασμούς στη μήτρα.

Η δυσμηνόρροια δεν είναι απλός πόνος: οι πάσχουσες καθηλώνονται εξαιτίας της στο κρεβάτι για μία-δύο ημέρες και χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή για να ανακουφιστούν από αυτήν.

Ο πόνος μπορεί να συνοδεύεται από πόνο στη μέση, ναυτία, έμετο, εξάψεις και ζάλη, ενώ μπορεί να προκαλείται και από υποκείμενα γυναικολογικά προβλήματα, όπως η ενδομητρίωση και η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου. Συχνά, όμως, δεν έχει καμία εμφανή οργανική αιτία.

Τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας τείνουν να καταπραΰνονται με την ηλικία, ενώ πολλές γυναίκες απαλλάσσονται από αυτήν μετά την απόκτηση παιδιού.

Πηγη: tanea.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΓΥΝΑΙΚΑ

8 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μαγειρεύετε το μοσχαράκι σας και με το μύλο τρίβετε από πάνω μαύρο πιπεράκι. Τι πιο φυσιολογικό. Αν δείτε κάποιον, ωστόσο, να τρίβει μαύρο πιπέρι πάνω από τη μπουγάδα του, μην παραξενευτείτε. Γιατί το μπαχαρικό αυτό έχει και άλλες χρήσεις και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες.  Τι θα λέγατε αν κάποιος προσπαθούσε να σας πείσει ότι το μαύρο […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΓΥΝΑΙΚΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ…

Για να μην πάρεις πάλι τη μισή ντουλάπα μαζί σου, κράτα σημειώσεις για το πώς θα οργανώσεις έξυπνα τη βαλίτσα των διακοπών. Η στιγμή που περιμένατε όλο το χρόνο επιτέλους έφτασε! Αποχαιρετάτε το γραφείο και φεύγετε για διακοπές! Είτε σκοπεύετε να παραθερίσετε κοντά στο σπίτι σας, είτε να εξερευνήσετε την ύπαιθρο, είτε να ταξιδέψετε στο […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΓΥΝΑΙΚΑ

ΟΡΧΙΔΕΕΣ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ορχιδέες, ένα από τα πιο όμορφα φυτά με εντυπωσιακά λουλούδια, που αποτελούν ένα από τα καλύτερα δώρα για να χαρίσει κανείς στα αγαπημένα του πρόσωπα. Αν και η φήμη τους τις θέλει να είναι δύσκολο να διατηρηθούν, στην πραγματικότητα με λίγη τεχνογνωσία, οι ορχιδέες είναι εύκολες στην φροντίδα και είναι απολύτως δυνατό να τις κρατήσετε […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More