ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΛΚΥΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Οι γυναίκες βρίσκουν τους χαρούμενους, ανοικτόκαρδους και φαινομενικά ευτυχισμένους άνδρες λιγότερο σέξι από τους σιωπηλούς και δυνατούς, δηλαδή όσους δεν δείχνουν τα συναισθήματά τους και αποπνέουν έναν αέρα σιωπηρής ισχύος και υπερηφάνειας.

Αυτό έδειξε μία νέα έρευνα που έγινε στον Καναδά, η οποία μάλιστα βρήκε ότι, αντιθέτως, οι άνδρες νιώθουν μεγαλύτερη σεξουαλική έλξη για τις πρόσχαρες και χαμογελαστές γυναίκες.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από επιστήμονες του University Of British Columbia, είναι η πρώτη που καταγράφει αυτή τη σημαντική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα.

“Αν και ένας ευτυχισμένος άνθρωπος θεωρείται απαραίτητος στις φιλικές και κοινωνικές σχέσεις, ελάχιστες έρευνες έχουν εξετάσει αν το χαμόγελο είναι όντως γοητευτικό. Η δική μας έρευνα βρήκε ότι άνδρες και γυναίκες αντιδρούν πολύ διαφορετικά στα χαμόγελα και γενικότερα στις εκφράσεις των συναισθημάτων”, εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας καθηγήτρια Τζέσικα Τρέισι. Περισσότεροι από 1.000 ενήλικες που έλαβαν μέρος στην έρευνα αξιολόγησαν την σεξουαλική έλξη σε εκατοντάδες εικόνες του αντίθετου φύλου. Αυτές οι φωτογραφίες συμπεριέλαβαν εκφράσεις ευτυχίας (πλατιά χαμόγελα), υπερηφάνειας (υψωμένο κεφάλι και φουσκωμένο στήθος) και ντροπής (κατεβασμένο κεφάλι, αποστροφή του βλέμματος).

Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι γυναίκες γοητεύονται λιγότερο από χαμογελαστούς, ευτυχισμένους άνδρες – σε αντίθεση με τους περισσότερους άνδρες, οι οποίοι νιώθουν μεγαλύτερη έλξη για τις γυναίκες που φαίνονται ευτυχισμένες.

Οι επιστήμονες λένε ότι αυτό που βρίσκουμε γοητευτικό σήμερα έχει διαμορφωθεί από αιώνες εξέλιξης και πολιτισμικών επιρροών. Αν και θα χρειαστούν περισσότερες έρευνες για να κατανοήσουμε τις διαφορετικές αντιδράσεις απέναντι σε εκφράσεις ευτυχίας, οι επιστήμονες λένε ότι το φαινόμενο ερμηνεύεται σύμφωνα με τις αρχές της εξελικτικής ψυχολογίας.

Για παράδειγμα, προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει το χαμόγελο με έλλειψη κυριαρχίας, κάτι που συνάδει με την παραδοσιακή αντίληψη περί της “υποταγμένης και ευαίσθητης” γυναίκας, αλλά όχι με το στερεότυπο του “σιωπηλού και δυνατού” άνδρα.

 

Πηγή: το Βήμα