ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

osteohondroz-lechenieΑν έχετε ασχοληθεί με γυμναστική –αεροβική ή κάποιο άλλο άθλημα–, θα καταλάβετε ότι οι ασκήσεις που σας προτείνουμε παρακάτω δε απαιτούν σωματικές επιδόσεις, αλλά είναι ακίνδυνες και πολύ απλές για όλους.

Οι παρακάτω ασκήσεις δε στοχεύουν να κάνουν το σώμα να υποφέρει, απαιτώντας απότομα από αυτό πράγματα τα οποία δεν μπορεί να κάνει. Αλλά πρόκειται για ακριβώς το αντίθετο: είναι ήπιες, αργές και, αντί για δύναμη, απαιτούν μόνο συγκέντρωση. Στόχος τους; Να ωφελήσουν το σώμα, έτσι ώστε να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

1η κίνηση
Θέση εκκίνησης. Τα πόδια είναι ελαφρώς ανοιχτά, το βλέμμα κοιτάζει ίσια μπροστά, τα δάχτυλα των χεριών σταυρωμένα και οι παλάμες προς τα πάνω, σε ύψος λίγο πιο κάτω από τον αφαλό.

2η κίνηση
Όταν οι πνεύμονες είναι γεμάτοι αέρα, τα χέρια σηκώνονται και οι παλάμες στρέφονται προς τον ουρανό, πάνω από το κεφάλι.
Η άσκηση αυτή γίνεται πολύ αργά, σε μία μόνο αναπνοή, διατηρώντας το βλέμμα ίσια μπροστά και εισπνέοντας.

3η κίνηση
Εκπνοή. Κάμψη ελαφρώς προς τα δεξιά με πολύ αργή εκπνοή. Αναπνοή θωρακική, πόδια τεντωμένα.

4η κίνηση
Εισπνοή. Επάνοδος στην κάθετη θέση με εισπνοή από την κοιλιά. Τα χέρια είναι πάντα τεντωμένα προς τα πάνω.

5η κίνηση
Εκπνοή. Ελαφρά κάμψη προς τα αριστερά με εκπνοή. Η λεκάνη παραμένει τελείως σταθερή και τα πόδια τεντωμένα.

6η κίνηση
Επάνοδος στην κάθετη θέση, με εισπνοή από την κοιλιά, αργά.

7η-8η κίνηση
Κατεβάστε αργά τα χέρια, εκπνέοντας τελείως και γυρίζοντας τις παλάμες προς τα πάνω σαν να κρατάτε μια μπάλα στον αφαλό σας. Μετά επανέλθετε αργά, στη θέση εκκίνησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

  • Όλες αυτές οι ασκήσεις γίνονται αργά, σε μια προσπάθεια να νιώσετε όλα τα μέρη του σώματός σας.
  • Πρέπει να τις επαναλαμβάνετε σαν σύνολο τρεις φορές στη σειρά.
  • Κάθε αναπνοή γίνεται ως εξής:α. Αναπνέετε από τη μύτη φουσκώνοντας την κοιλιά σαν να οδηγείτε τον αέρα προς τα εκεί.
    β. Εκπνέετε από τη μύτη ξεφουσκώνοντας πρώτα την κοιλιά και μετά το θώρακα.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Δέκα καθημερινές συνήθειες που τον καταστρέφουν Αν θέλετε να βελτιωθεί ο μεταβολισμός σας, αφήστε πίσω σας αυτές τις συνήθειες Μπορεί ήδη να υποψιάζεστε ότι ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνετε και σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Public Health Nutrition, έχετε δίκιο. Σε μια επισκόπηση των δεδομένων σχετικά με τις ενεργειακές δαπάνες των συμμετεχόντων, οι […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΟΡΘΗ ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Με ποιους τρόπους θα μπορέσετε να τα καταφέρετε; Κι όμως μπορείτε να τη βελτιώσετε άμεσα! Οι περισσότεροι από εμάς υπηρετούμε μια θέση γραφείου, η οποία προφανώς είναι καθιστική. Παρόλα αυτά, η στάση και η θέση, στην οποία καθόμαστε διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στους πόνους που αισθανόμαστε στο σώμα και στον αυχένα μας. Με αυτόν τον τρόπο, […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

YOGA: ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΟΥΜΕ;

Το σημαντικό είναι να επιλέξουμε το κατάλληλο είδος, που θα πρέπει να είναι δυναμικό – δηλαδή, να περιλαμβάνει αρκετή κίνηση. Τέτοια είναι η Vinyasa, η Ashtanga και η Power Yoga. Πλέον η yoga έχει πάψει προ πολλού να φαντάζει «εξωτική»: Όλοι έχουμε έναν φίλο ή μια φίλη που κάνει εδώ και χρόνια και ορκίζεται ότι […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More