ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ Η ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ
Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες για να νιώσετε ανακούφιση
Οι διατροφικές αλλαγές που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαχείριση της νόσου είναι:
• Κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων.
• Αποφυγή κατανάλωσης τροφής πριν την κατάκλιση.
• Κατάκλιση 2 ώρες μετά το τελευταίο γεύμα.
• Αποφυγή σκυψίματος ή ανύψωσης βάρους μετά από τα γεύματα.
• Ελάττωση του σωματικού βάρους παρουσία υπέρβαρου ή παχυσαρκίας.
• Αποφυγή κατανάλωσης ροφημάτων που περιέχουν καφεΐνη, οινόπνευμα, οξέα, ανθρακικό οξύ και σάκχαρα.
• Αποφυγή κατανάλωσης μπαχαρικών και γενικότερα πικάντικων τροφίμων.
• Περιορισμός των καταναλισκόμενων λιπαρών τροφίμων και γλυκών.
Η γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσος αποτελεί μια ασθένεια που μπορεί να διαχειριστεί διατροφικά με μικρές αλλαγές στο διατροφικό πλάνο.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Category: ΥΓΕΙΑ