ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

wmX-640x427x4-50883178eb7767ec75879e1a962de0f5414fbb137caaeΣημασία έχει η ενέργεια και όχι ο χρόνος
Το να προσπαθεί κανείς πάντα να εστιάσει στο πώς θα διαχειριστεί καλύτερα το χρόνο του δεν είναι κατ’ ανάγκην σωστό.

Στις σύγχρονες κοινωνίες οι άνθρωποι φαίνεται να ξεχνάμε πως… δεν είμαστε μηχανές. Σκοπός μας δεν πρέπει να είναι να γίνουμε μηχανές, αλλά να κάνουμε τις «μηχανές» να παράγουν κάτι καλό, παραγωγικό και αποδοτικό.

Σκεφτείτε το εξής: αποδίδετε περισσότερο μέσα σε τρεις ώρες όταν δεν είστε ξεκούραστοι και σας λείπει ύπνος, ή μήπως μέσα σε μια ώρα όταν νιώθετε να ξεχειλίζετε από ενέργεια, αισιοδοξία και όρεξη;

Γιατί λοιπόν δεν εστιάζουμε περισσότερο, όχι στο χρόνο και τη διαχείριση του χρόνου μας, αλλά στο να κάνουμε κάτι για το οποίο είμαστε σίγουροι ότι είμαστε καλοί;

Κάντο όπως ένας αθλητής

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τα καλά συμβαίνουν… στο σπριντ και όχι αν κάνουν «μαραθώνιους».

Οι αθλητές ακολουθούν αυστηρά καθορισμένες ρουτίνες, για να διαχειρίζονται την ενέργειά τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους: τρώνε και κοιμούνται, ασκούνται και ξεκουράζονται, προετοιμάζονται ψυχολογικά και παραμένουν συγκεντρωμένοι στην αποστολή που έχουν να εκτελέσουν.

Οι υπόλοιποι άνθρωποι, παρότι αφιερώνουν ελάχιστο ή και καθόλου χρόνο σε όλα τα παραπάνω, θεωρείται ότι πρέπει να αποδίδουν τον καλύτερό τους εαυτό επί 10 ή και παραπάνω ώρες την ημέρα.

Τι λένε οι έρευνες

Πολλές έρευνες γύρω από τον αυτοέλεγχο και τη δύναμη της θέλησης τονίζουν τη σημασία της ορθής χρήσης της ενέργειας και της ανανέωσής της, γράφει ο Eric Barker στο The Week.

Ο ίδιος συνομίλησε με το συγγραφέα του βιβλίου «Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength» Roy Baumeister, ο οποίος υποστηρίζει πως με κάθε απόφαση που παίρνει κανείς, μειώνεται ο αυτοέλεγχός του:

«Με κάθε επιλογή, εξαντλείται η δύναμη της θέλησης και μειώνεται ο αυτοέλεγχος. Όταν κανείς καλείται να πάρει αποφάσεις, αφού έχει εξαντληθεί η δύναμη της θέλησής του και ο αυτοέλεγχός του, τότε η διαδικασία λήψης των αποφάσεων είναι κακής ποιότητας».

Το «κλειδί» είναι στο πότε εκτελεί κανείς διαφορετικές εργασίες.

Καθορίστε το χρόνο στον οποίο μπορείτε να ασχοληθείτε με τα σοβαρά ζητήματα.

Επίσης, φροντίστε να ανανεώνετε τις «μπαταρίες» σας. Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτό, όμως είναι πιο σημαντικό να το πραγματοποιεί κανείς.

Χαρίστε στον εαυτό σας τις ώρες ξεκούρασης που έχει ανάγκη. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι διακοπές αυξάνουν την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας, μέχρι και ένα μήνα μετά.

Τι δεν πρέπει να ξεχνάτε

• Κοιμηθείτε και ξεκουραστείτε. Κανείς δε μπορεί να αποδώσει, όταν είναι εξαντλημένος.

• Αξιοποιήστε τις ώρες που γνωρίζετε ότι είστε πιο αποδοτικοί και χρησιμοποιείστε τις στρατηγικά.

• Μην παραλείπετε το φαγητό και τα σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από ενέργεια για να αποδίδει.

• Προγραμματίστε δραστηριότητες που «γεμίζουν» τις μπαταρίες σας.

Σε μια κοινωνία που απαιτεί «όλο και πιο πολλά», ίσως έχει έρθει η ώρα να εργαζόμαστε πιο έξυπνα, και όχι απλά πιο σκληρά.

Με απλά λόγια, έχει έρθει η ώρα να σκεφτούμε πώς μπορούμε να αποδίδουμε καλύτερα, λαμβάνοντας υπόψη άλλους παράγοντες και όχι μόνο το χρόνο.

Πηγη: newsbeast.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΥΓΕΙΑ

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ

Πραγματικά συμπτώματα από ασθένειες που δεν υπάρχουν Πόσο πιθανό είναι τα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν να ξεκινούν από το μυαλό και όχι από το σώμα μας; Ολα όσα θέλουμε να μάθουμε για τα ψυχοσωματικά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν το πώς επηρεάζουν το σώμα μας τα όσα νιώθουμε ή σκεφτόμαστε. Κάποια τα γνωρίζουμε όλοι. Ενα […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΥΓΕΙΑ

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘEΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Το μαύρισμα αποτελεί ένδειξη βλάβης στο δέρμα, η οποία καθώς περνούν τα χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η φωτογήρανση (εκδηλώνεται με ξηρότητα, καφέ και κόκκινες κηλίδες, «σακούλιασμα» και ρυτίδες) και ο καρκίνος. Μπορεί το μαύρισμα να κρύβει κάποιες ατέλειες (από τα σπυράκια της ακμής έως το πάχος), αλλά τα οφέλη σταματούν εκεί. Κάποιοι […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΥΓΕΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: 8+1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Η σημαντικότερη εξέλιξη των διαταραχών του οργανισμού από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα είναι η θερμοπληξία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια και σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More