ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

13ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ

Πρόκειται για μια άριστη άσκηση, που ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα και κυρίως των ποδιών, της πλάτης και των χεριών.

Να θυμάστε:

Η εκμάθηση της σωστής τεχνικής είναι απαραίτητη. Στην αρχή, λοιπόν, χρειάζεστε ένα δάσκαλο του σκι για να εξοικειωθείτε με τα πέδιλα και να ισορροπείτε στο νερό.
Αν δεν είστε γυμνασμένοι και δεν ξεκινήσετε προοδευτικά το άθλημα, κινδυνεύετε να τραυματιστείτε. Μακριά από παράτολμα σλάλομ την πρώτη εβδομάδα.

WINDSURF (ιστιοσανίδα)

Αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη άσκηση, καθώς γυμνάζει ολόκληρο το σώμα τόσο σε δύναμη όσο και σε αντοχή. Ωφελεί όμως και το καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς η παρατεταμένη προσπάθεια αυξάνει την ικανότητα αντοχής (αερόβια).

Να θυμάστε:

Πρέπει να έχετε υπομονή.
Μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 500 θερμίδες /ώρα έντονου surf.
Όταν δεν είστε έμπειροι, μην απομακρύνεστε από την ακτή.
Χρησιμοποιείτε πάντα τον απαραίτητο εξοπλισμό (σωσίβιο, γάντζο, ειδικά παπούτσια).

ΚΑΝΟ

Με την κωπηλασία ωφελείται περισσότερο το επάνω μέρος του κορμού. Ανάλογα με το ρυθμό που έχετε και τη δύναμη που βάζετε, μπορείτε να «κάψετε» από 200 μέχρι 500 θερμίδες/ώρα.

Να θυμάστε:

Το κανό δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εκμάθηση ή εξοικείωση, οπότε μπορεί εύκολα και γρήγορα να γίνει το αγαπημένο σας σπορ.
Μην απομακρύνεστε πολύ από την παραλία και μην κάνετε κανό με κακοκαιρία, καθώς η έλλειψη καρίνας περιορίζει τη δυνατότητα πλοήγησης με κακό καιρό.

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Γυμνάζει άριστα τα πόδια και ενισχύει την καρδιοαναπνευστική αντοχή. Μπορείτε με 1 ώρα ποδήλατο να καταναλώσετε γύρω στις 300-700 θερμίδες.

Να θυμάστε:
Αν ξέρετε κανονικό ποδήλατο, είναι πολύ εύκολο να εξοικειωθείτε και με αυτό. Εκείνο που πρέπει να προσέχετε στην αρχή είναι ότι όταν στρίβετε αριστερά, το σκάφος πηγαίνει δεξιά.

ΡΑΚΕΤΕΣ

Η ενασχόληση αυτή δε γυμνάζει μόνο τα πόδια και τα χέρια, αλλά ολόκληρο το σώμα σε δύναμη και αντοχή. Μάλιστα, το τρέξιμο πάνω στην άμμο γυμνάζει καλύτερα τα πόδια απ’ ό,τι σε ένα γήπεδο του τένις. Αν δε χτυπάτε μόνο το μπαλάκι, αλλά τρέχετε κ.λπ., μπορείτε να «καίτε» μέχρι και 600 θερμίδες την ώρα.

Να θυμάστε:

Το σπορ αυτό απαιτεί αρκετό χώρο, ώστε να κινείστε άνετα και με ασφάλεια. Αυτό ισχύει τόσο για τους αρχάριους όσο και για τους προχωρημένους.
Η παραμονή κάτω από τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα θερμορύθμισης. Γι’ αυτό, φοράτε πάντα καπέλο, αντιηλιακό και πίνετε συχνά νερό.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Δέκα καθημερινές συνήθειες που τον καταστρέφουν Αν θέλετε να βελτιωθεί ο μεταβολισμός σας, αφήστε πίσω σας αυτές τις συνήθειες Μπορεί ήδη να υποψιάζεστε ότι ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται καθώς μεγαλώνετε και σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Public Health Nutrition, έχετε δίκιο. Σε μια επισκόπηση των δεδομένων σχετικά με τις ενεργειακές δαπάνες των συμμετεχόντων, οι […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΟΡΘΗ ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Με ποιους τρόπους θα μπορέσετε να τα καταφέρετε; Κι όμως μπορείτε να τη βελτιώσετε άμεσα! Οι περισσότεροι από εμάς υπηρετούμε μια θέση γραφείου, η οποία προφανώς είναι καθιστική. Παρόλα αυτά, η στάση και η θέση, στην οποία καθόμαστε διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στους πόνους που αισθανόμαστε στο σώμα και στον αυχένα μας. Με αυτόν τον τρόπο, […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

YOGA: ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΟΥΜΕ;

Το σημαντικό είναι να επιλέξουμε το κατάλληλο είδος, που θα πρέπει να είναι δυναμικό – δηλαδή, να περιλαμβάνει αρκετή κίνηση. Τέτοια είναι η Vinyasa, η Ashtanga και η Power Yoga. Πλέον η yoga έχει πάψει προ πολλού να φαντάζει «εξωτική»: Όλοι έχουμε έναν φίλο ή μια φίλη που κάνει εδώ και χρόνια και ορκίζεται ότι […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More