ΡΟΔΑΚΙΝΟ: ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

rodakina-froutaΕντάξτε το ροδάκινο στην καλοκαιρινή σας διατροφή. Ιδέες για την κατανάλωσή του.

Το ροδάκινο και η μυρωδιά του έχει συνδυαστεί από τους περισσότερους από εμάς με το καλοκαίρι! Και για αυτό, όταν ξεκινάμε να βλέπουμε ροδάκινα στους πάγκους της μαναβικής αισθανόμαστε ότι πλέον το καλοκαίρι έφτασε.

Το ροδάκινο έχει αρκετά είδη, καθώς εκτός από τον κλασσικό γιαρμά, υπάρχει και το λευκόσαρκο ροδάκινο όπως και το νεκταρίνι.

Ανεξάρτητα από το είδος του πάντως, είναι ένα φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, και για το λόγο αυτό το συστήνουμε για συχνή κατανάλωση, διότι η ενυδάτωση αποτελεί πρωταρχικό μέλημα τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Σχεδόν το 90% το φρούτου αποτελείται από νερό, και αυτό το καθιστά μια πολύ καλή επιλογή για όσους φροντίζουν το δέρμα τους και την επιδερμίδα τους, έχοντας μια έμμεσα αντιρηγαντική δράση.

Επιπλέον, ένας μεγάλος καρπός ροδάκινου έχει σχετικά λίγες θερμίδες και μεγαλύτερη ικανότητα πρόκλησης κορεσμού από άλλα φρούτα, εξαιτίας του νερού και των φυτικών ινών που περιέχει και για το λόγο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή και για όσους προσπαθούν εν όψει καλοκαιριού να ελέγχουν το βάρος τους.

Το ροδάκινο επίσης είναι πλούσιο σε Βιταμίνη C, καθώς ένα φλιτζάνι από κομμάτια φρέσκου ροδάκινου περιέχει 10,2 mg βιταμίνη C, δηλαδή 17% της απαιτούμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Επιπλέον, το ροδάκινο είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες, που βοηθούν και στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, καθώς και τον έλεγχο των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα, αφού ως γνωστόν οι διαλυτές φυτικές ίνες από τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν σε αυτό.
Εντάξτε το ροδάκινο στη διατροφή σας

Για όλους τους παραπάνω λόγους εντάξτε τα ροδάκινα καθημερινά στη διατροφή σας τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι φρούτα που μεταφέρονται εύκολα και μπορούν να καταναλωθούν και με τη σάρκα (ειδικά τα νεκταρίνια).

Κόψτε τα κομματάκια και προσθέστε τα στο γιαούρτι σας ή αλέστα τα με μια μερίδα γαλακτοκομικού και φτιάξτε smoothies.

Μπορείτε επίσης να τα αλέσετε με πάγο και να φτιάξετε δροσερές γρανίτες ή να τα προσθέσετε σε πράσινες σαλάτες μιας και ταιριάζουν όμορφα με τη ρόκα και δίνουν gourmet πινελιές στο πιάτο σας. Καλή σας απόλαυση!

Πηγη: iatronet.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΕ ΒΑΡΟΣ, ΕΝΩ ΤΡΩΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ;

Υγιεινές τροφές: Ποιες παχαίνουν! Παρόλο που μπορεί κάποιες τροφές να είναι υγιεινές, δε σας βοηθούν ν’ αδυνατίσετε, ειδικά αν υπερβάλλετε με την ποσότητα! 1. Δημητριακά πρωινού Μπορεί ν’ αναγράφουν «ολικής άλεσης, πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά λιπαρά» και όντως βοηθούν τη λειτουργία του εντέρου. Τα περισσότερα, όμως, κρύβουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που φτάνει και […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΙΤΑ

Tips για να οργανώσετε τα γεύματα της εβδομάδας Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει να οργανώσετε ένα διατροφικό πλάνο, είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε κανονίζοντας τα γεύματα και τα σνακ της επόμενης ημέρας Τίποτα δεν μας στέλνει πιο γρήγορα στη ζεστή αγκαλιά του πρόχειρου φαγητού από την απουσία μιας πιο υγιεινής εναλλακτικής την ώρα που η πείνα μάς χτυπά την […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΡΕΒΙΘΙ

Η διατροφική αξία και τα οφέλη του πολύτιμου όσπριου στην υγεία μας Είναι το ρεβίθι η νέα διατροφική τάση; Και αν ναι, τι το κάνει τόσο δημοφιλές; Το ρεβίθι ανήκει στην ομάδα των οσπρίων και φαίνεται ότι μπορεί να γίνει ένα πολύ ευέλικτο τρόφιμο στη διατροφή μας. Εκτός, λοιπόν, από την κλασική μαμαδίστικη συνταγή με τα ρεβίθια, μπορούμε να […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More