banner ad

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

. May 31, 2011 . 0 Comments

 

Υλικά

• 350 gr κρέμα γάλακτος

• 175 gr γάλα

• 200 gr ζάχαρη

• 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας

• 100 ml νερό

• 2 φύλλα ζελατίνας

 

Εκτέλεση

Ρίξτε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το μπαστουνάκι βανίλιας, 50 gr από τη ζάχαρη και βάλτε το στη φωτιά ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε ένα μικρό μπολ μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνας σε δροσερό νερό. Σε ένα μικρό τηγάνι βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη με 50 ml νερό να βράσει. Μόλις πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα, ρίξτε με προσοχή και το υπόλοιπο νερό στην καραμέλα και ανακατέψτε.

Κατεβάστε την κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος όταν βεβαιωθείτε ότι έχει ζεσταθεί αρκετά -δεν πρέπει να βράσει- και ρίξτε μέσα τη μουλιασμένη και στυμμένη ζελατίνα, την καραμέλα -εκτός από μια κουταλιά της σούπας-και ανακατέψτε. Σουρώστε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια και αφήστε το αρκετές ώρες στο ψυγείο να πήξει.

Ξεφορμάρετε με τη μέθοδο της εμβάπτισης σε καυτό νερό. Σερβίρετε με το υπόλοιπο σιρόπι καραμέλας από πάνω.

Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε έτοιμο σιρόπι καραμέλας από κάποια εταιρία του εμπορίου. Επιλέξτε αυτό με το εντονότερο άρωμα.

 

Πηγή: myworld

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *