ΕΞΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

bigstock-Exercising-fitness-woman-doing-47575567Απλά μυστικά για καλή υγεία
Ερευνητές από δύο διαφορετικές ομάδες επιστημόνων από τις ΗΠΑ δημοσίευσαν πρόσφατα μια μεγάλη ανακάλυψη στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine. Οι ερευνητές εντόπισαν μεταλλάξεις σε ένα γονίδιο, που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών, κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα τα τριγλυκερίδια στο αίμα.

Αυτή η ανακάλυψη είναι πιθανό να ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων που θα μιμούνται την επίδραση της μετάλλαξης, αναφέρει άρθρο στην ιστοσελίδα του περιοδικού Time.

Η διατήρηση της καλής υγείας δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από φάρμακα, αλλά να φροντίζει ο καθένας όσο μπορεί να προστατεύει τον οργανισμό του.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε με μερικούς απλούς τρόπους να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Χάστε βάρος

Έχει διαπιστωθεί ότι η αρτηριακή πίεση μπορεί να αυξηθεί με την αύξηση του βάρους. Επομένως, η διατήρηση του βάρους σε φυσιολογικά, υγιή επίπεδα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατέψει κανείς τον εαυτό του, προσθέτει το δημοσίευμα.

Η απώλεια βάρους βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ παράλληλα μειώνει και την καταπόνηση της καρδιάς.

Τρώτε υγιεινά

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά είναι ένας πολύ υγιεινός τρόπος, για να διατηρείται η αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, η μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και καλά λιπαρά, λειτουργεί προστατευτικά για την υγεία της καρδιάς. Οι ειδικοί άλλωστε, συστήνουν να αποφεύγει κανείς τα επεξεργασμένα τρόφιμα όσο μπορεί.

Άσκηση

Αν… ιδρώνετε τη φανέλα, προστατεύετε τον οργανισμό σας από υπέρταση. Οι ειδικοί συστήνουν τουλάχιστον 30-60 λεπτά άσκησης τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ακόμη και το περπάτημα κάνει πολύ καλό στην υγεία της καρδιάς.

Μειώστε την ποσότητα καφεΐνης

Ακόμη κι αν δεν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, η καφεΐνη έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τους καρδιακούς ρυθμούς και την πίεση του αίματος. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στις επιδράσεις της καφεΐνης. Όπως και να ’χει, ίσως θα ήταν καλύτερο να μην καταναλώνετε πάνω από τέσσερις κούπες καφέ την ημέρα.

Χαλαρώστε – Διώξτε το στρες

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να φροντίζει κανείς για την ψυχική του υγεία και να προσπαθεί να αντιμετωπίζει το στρες και το άγχος, καθώς οι ορμόνες που σχετίζονται με αυτό μπορεί να ανεβάσουν τους καρδιακούς παλμούς σε ανησυχητικά επίπεδα.

Αποφύγετε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ

Η νικοτίνη αυξάνει την αρτηριακή πίεση, ακόμη κι όταν έχει σβήσει κανείς το τσιγάρο. Επομένως, οι καπνιστές διατηρούν την αρτηριακή τους πίεση σε ανεβασμένα επίπεδα, όσο καπνίζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, η άμετρη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και να οδηγήσει στην αύξηση του βάρους, που αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα κινδύνου.

Πηγη: medicalnews.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΥΓΕΙΑ

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ

Πραγματικά συμπτώματα από ασθένειες που δεν υπάρχουν Πόσο πιθανό είναι τα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν να ξεκινούν από το μυαλό και όχι από το σώμα μας; Ολα όσα θέλουμε να μάθουμε για τα ψυχοσωματικά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν το πώς επηρεάζουν το σώμα μας τα όσα νιώθουμε ή σκεφτόμαστε. Κάποια τα γνωρίζουμε όλοι. Ενα […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΥΓΕΙΑ

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘEΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Το μαύρισμα αποτελεί ένδειξη βλάβης στο δέρμα, η οποία καθώς περνούν τα χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η φωτογήρανση (εκδηλώνεται με ξηρότητα, καφέ και κόκκινες κηλίδες, «σακούλιασμα» και ρυτίδες) και ο καρκίνος. Μπορεί το μαύρισμα να κρύβει κάποιες ατέλειες (από τα σπυράκια της ακμής έως το πάχος), αλλά τα οφέλη σταματούν εκεί. Κάποιοι […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΥΓΕΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: 8+1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Η σημαντικότερη εξέλιξη των διαταραχών του οργανισμού από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα είναι η θερμοπληξία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια και σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More