banner ad

ΜΕΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

. July 5, 2014 . 0 Comments

179197_824fd2c5387d435991b0bcd99fe31050.jpg_srz_505_395_85_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srzΤα φρέσκα αρωματικά βότανα –είτε από τον κήπο σας είτε από το ράφι του μανάβη σας- θα δώσουν άρωμα, γεύση και χρώμα στα καλοκαιρινά σας πιάτα.

ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΗΘΟΥ
(για 4 άτομα, ανά μερίδα: θερμίδες 413)

Υλικά

Για τα σάλτσα

0,15 λίτρου κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπ. μουστάρδα με κόκκους σιναπιού
2 κουτ. σούπ. Φρέσκος ψιλοκομμένος άνηθος

Για τη σαλάτα

450 γραμ. πατάτες
3 καπνιστά φιλέτα σκουμπρί χωρίς πέτσα
2 κόκκινα μήλα
½ αγγούρι σε φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
½ μαρούλι (σαλάτα) χωρισμένο σε φύλλα

Εκτέλεση

Αναμείξτε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και τον άνηθο σε ένα μπολ. Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σκεπάστε το μείγμα και βάλτε το στην άκρη.
Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους επί 25 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φέτες. Τις βάζετε σε σαλατιέρα. Κόβετε τα φιλέτα του ψαριού σε μεγάλα κομμάτια, καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τα μήλα και τα προσθέτετε όλα μαζί στη σαλατιέρα μαζί με το αγγούρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατέψτε καλά.
Απλώστε σε ατομικά μπολ 1-2 φύλλα μαρουλιού και σερβίρετε μέσα τη σαλάτα. Περιχύστε την με όση σάλτσα θέλετε.

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
(για 4 άτομα, ανά μερίδα: 325 θερμίδες)

Υλικά

8 μικρά μπαρμπούνια, καθαρισμένα και πλυμμένα
το ξύσμα από το χυμό 2 λεμονιών
4 κουτ. σούπ. φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
3 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο
φέτες λεμόνι και τούφες μαϊντανού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο Κελσίου. Χαράξτε 2-3 κοψίματα στη μια πλευρά των ψαριών.
Αναμείξτε το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το σκόρδο και πιέστε το μείγμα μέσα στα κοψίματα. Τοποθετήστε τα μπαρμπούνια μέσα σ’ ένα ελαφρά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού και το λάδι και αφού προσθέσετε αλατοπίπερο στα υπόλοιπα αρωματικά, πασπαλίστε με αυτά τα ψάρια.
Καλύψτε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα ψάρια επί 10 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο άλλα 5-10 λεπτά, ώσπου μόλις να «χωρίζει» η σάρκα. Τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με φέτες λεμόνι και φύλλα μαϊντανού.

(Προσοχή: Η συνταγή αυτή ταιριάζει επίσης με κουτσομούρα ή πέστροφα).

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *