ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

26chen_600aΠοια είναι τα οκτώ σημεία-κλειδιά στην πρόληψή του
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένα θέμα που απασχολεί αρκετούς άντρες και σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να προληφθεί.

Οκτώ σημεία-κλειδιά για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της World Cancer Research Fund (WCRF) είναι:

• Η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους.

• Η διατήρηση ενός καθημερινού επιπέδου φυσικής δραστηριότητας, δηλαδή τουλάχιστον 30 λεπτά συστηματικής φυσικής δραστηριότητας την ημέρα.

• Η ελεγχόμενη κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών και γενικότερα πλούσιων σε ενέργεια ροφημάτων.

• Η κατανάλωση μιας ποικιλίας λαχανικών, φρούτων, δημητριακών ολικής αλέσεως και οσπρίων.

• Ο περιορισμός της κατανάλωσης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.

• Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ και συγκεκριμένα να μην ξεπερνά τα δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα.

• Ο περιορισμός της κατανάλωσης αλμυρών τροφίμων και τροφίμων που υποβάλλονται σε επεξεργασία με αλάτι.

• Η αποφυγή της κατανάλωσης συμπληρωμάτων για την προστασία κατά του καρκίνου.

Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα μιας μελέτης που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition and Cancer από το UCLA Jonson Comprehensive Cancer Center, αλλαγές στον τρόπο ζωής αναφορικά με τη φυσική δραστηριότητα και τη διατροφή μπορούν να προφυλάσσουν έναντι της ανάπτυξης επιθετικών μορφών καρκίνου στο προστάτη.

Στη μελέτη συμμετείχαν 2.212 άνδρες, οι οποίοι είχαν πρόσφατα διαγνωσθεί με καρκίνο του προστάτη. Στους άνδρες αυτούς αξιολογήθηκαν διαφορές παράμετροι σχετικά με τη φυσική δραστηριότητα και τη διατροφή.

Οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι ακόμα και σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη μπορεί να ελεγχθεί η επιθετικότητα της νόσου μέσω της δίαιτας και των επιλογών του τρόπου ζωής.

Οι άνδρες που εφάρμοζαν λιγότερες από τις τέσσερις προαναφερθείσες συστάσεις του WCRF ήταν σε σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο (38% υψηλότερο) για την ανάπτυξη επιθετικών όγκων συγκριτικά με εκείνους που τηρούσαν περισσότερες από τέσσερις.

Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση λιγότερων από 500 γραμμάρια κόκκινου κρέατος την εβδομάδα μείωνε σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης επιθετικών όγκων μεταξύ των ατόμων της μελέτης.

Ο κίνδυνος ανάπτυξης επιθετικού καρκίνου του προστάτη μειωνόταν κατά 13% για κάθε επιπλέον βαθμό στην κλίμακα που αξιολογούσε την προσκόλληση στις συστάσεις του WCRF.

Η διατροφή και τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής για άλλη μια φορά αποδεικνύονται καθοριστικοί παράγοντες για τον έλεγχο της υγείας του ανθρώπινου σώματος.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΥΓΕΙΑ

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ

Πραγματικά συμπτώματα από ασθένειες που δεν υπάρχουν Πόσο πιθανό είναι τα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν να ξεκινούν από το μυαλό και όχι από το σώμα μας; Ολα όσα θέλουμε να μάθουμε για τα ψυχοσωματικά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν το πώς επηρεάζουν το σώμα μας τα όσα νιώθουμε ή σκεφτόμαστε. Κάποια τα γνωρίζουμε όλοι. Ενα […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΥΓΕΙΑ

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘEΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Το μαύρισμα αποτελεί ένδειξη βλάβης στο δέρμα, η οποία καθώς περνούν τα χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η φωτογήρανση (εκδηλώνεται με ξηρότητα, καφέ και κόκκινες κηλίδες, «σακούλιασμα» και ρυτίδες) και ο καρκίνος. Μπορεί το μαύρισμα να κρύβει κάποιες ατέλειες (από τα σπυράκια της ακμής έως το πάχος), αλλά τα οφέλη σταματούν εκεί. Κάποιοι […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΥΓΕΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: 8+1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Η σημαντικότερη εξέλιξη των διαταραχών του οργανισμού από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα είναι η θερμοπληξία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια και σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More