«ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»

Δεν βγαίνουν μόνο τα ανέκδοτα αληθινά. Βγαίνουν και τα τραγούδια. Τώρα βγαίνει αληθινό και το τραγούδι του Μιχάλη Μπουρμπούλη και του Σταύρου Κουγιουμτζή.

«Σου στέλνω χαιρετίσματα με δυο μικρά πουλιά – λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά»… Το τραγούδησε η Χαρούλα Αλεξίου. Τη νέα εκτέλεση την εκτελεί η Λούκα Κατσέλη… και μας εκτελεί. Περισσότερη δουλειά, χαμηλότεροι μισθοί.

Βεβαίως, η υπουργός έκανε μια μικρή… διασκευή. «Ευέλικτο ωράριο και πιο πολλή δουλειά». Πατ κιουτ «κλείδωσε» τρία νέα μέτρα και τις ζωές μας. Στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, η υπουργός Ανεργίας, Παλούκα Κατσέλη, μας παλούκωσε. Χαμηλότεροι μισθοί για τους νέους έως 25 ετών. Πάλι καλά.

Ο Παπανδρέου, ως υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Σημίτη, εξ ου και χάθηκε η ελληνική γλώσσα, είχε πει στο Λαύριο οι νέοι έως 25 να δουλεύουν ανασφάλιστοι και ει δυνατόν δωρεάν… Αρα να θεωρηθεί νίκη της Κατσέλη ο χαμηλότερος μισθός. Επίσης, η υπουργός κάνει πραγματικότητα το «ζωή λάστιχο». Ελαστικό ωράριο κι αυτά με τις αυξομειώσεις ωραρίων να τα πει αλλού.

Ο Ελληνας, στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, φέρεται δημοκρατικά. Ο Ελληνας εργοδότης. 12 ώρες την ημέρα κι άμα σου αρέσει. Αυτόν εξυπηρετεί η Κατσέλη. Και, τέλος, διευκολύνει τις απολύσεις. Ετσι όταν θα πουληθεί ό,τι είναι να πουληθεί, με το νόμο, να απολύουν οι αγοραστές. Μείωση έως και 50% στους μισθούς.

Πότε είπαμε θα στηθεί άγαλμα στην Κατσέλη; Δίπλα στου Τρούμαν παρακαλώ. Τι να κάνει κι αυτή; Να παραιτηθεί; Και πού να πάει; Σπίτι; Είναι ο Γεράσιμος εκεί. Α πα πα. Καλύτερα υπουργός. Αυτή που έσπασε μ’ ένα παλούκι το κατώτατο όριο των 740 ευρώ. Εξ ου και Πα-Λούκα Κατσέλη. Αθάνατη!!!