‘ΚΑΝΕ ΚΟΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ’

radicalesΠιο πιθανό να προσέξουν τους ηλικιωμένους γονείς τους τα κορίτσια
Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να είναι αυτές που θα φροντίσουν τους ηλικιωμένους γονείς τους, αν χρειαστεί, σε σχέση με τα αδέρφια τους.

Ερευνητές από το Πρίνστον ανέλυσαν τα οικογενειακά δίκτυα 26.000 Αμερικανών και βρήκαν ότι οι… γιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν να είναι αυτοί που θα φροντίσουν τους γονείς τους, όταν αυτοί έχουν ανάγκη.

Για ποιο λόγο όμως συμβαίνει αυτό; «Είναι μήπως αυτό που «περιμένει» η στερεοτυπική κοινωνία στην οποία ζούμε, ή μήπως είναι κάτι που υπάρχει στα… γονίδια;» αναρωτιέται σε άρθρο της στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph, η Radhika Sanghani.

Βασικές διαφορές προσωπικότητας

Για το Leslie Francis, καθηγητή Εκπαίδευσης στο πανεπιστήμιο Warwick και ειδικό στα θέματα διαφορών μεταξύ των φύλων υπάρχουν δύο θεωρίες. «Η μία εντάσσεται σε ένα κοινωνιολογικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο οι άντρες και οι γυναίκες έχουν καλλιεργηθεί με διαφορετικό τρόπο».

Ο ίδιος δε συμφωνεί με αυτή τη θεωρία. Αντίθετα, πιστεύει ότι η τάση αυτή σχετίζεται περισσότερο με τη Φύση: τις βασικές διαφορές προσωπικότητας των δύο φύλων.

Όπως εξηγεί τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας των ανδρών είναι περισσότερο κριτικά και αναλυτικά, ενώ οι γυναίκες τείνουν να δείχνουν μεγαλύτερη συμπάθεια και αισθήματα.

Για το λόγο αυτό, είναι πιο πιθανό να είναι αυτές που θα φροντίσουν κάποιον που έχει ανάγκη.

Ο Francis πιστεύει ότι οι άντρες και οι γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που αποδίδονται στο αντίθετο φύλο, ωστόσο η πλειοψηφία έχει την τάση να «προσκολλάται» στο αρχικό της φύλο, με αποτέλεσμα οι κόρες να προσπαθούν περισσότερο να αναπληρώσουν το «συναισθηματικό κενό» των αδερφών τους.

Μεγαλώνουμε τα αγόρια και τα κορίτσια πολύ διαφορετικά

«Μου φαίνεται τρομακτικό, ότι αυτές οι γενετικές διαφορές θα μπορούσαν να είναι βιολογικές» λέει από την πλευρά της η κλινική ψυχολόγος Linda Blair, η οποία υποστηρίζει την άποψη ότι τα κορίτσια και τα αγόρια εξακολουθούν να μεγαλώνουν πολύ διαφορετικά μέσα στις σύγχρονες κοινωνίες.

«Όσο κι αν υποτίθεται ότι προσπαθούμε να το αποφύγουμε, μεγαλώνουμε τις κόρες μας με τέτοιο τρόπο που να είναι πιο συμβατά. Τους μαθαίνουμε πώς να φροντίζουν τους άλλους και προκειμένου να μη δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, είναι αυτές που αναλαμβάνουν το φορτίο» πρόσθεσε.

«Τα αγόρια απλά δηλώνουν ότι δεν θα το κάνουν. Αυτό είναι καθαρά στερεοτυπικό και δεν έχει καμία σχέση με τα γονίδια. Τα αγόρια και τα κορίτσια είναι εξίσου ικανά να μάθουν πώς να φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους» κατέληξε.

Πηγη: medicalnews.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΓΥΝΑΙΚΑ

8 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μαγειρεύετε το μοσχαράκι σας και με το μύλο τρίβετε από πάνω μαύρο πιπεράκι. Τι πιο φυσιολογικό. Αν δείτε κάποιον, ωστόσο, να τρίβει μαύρο πιπέρι πάνω από τη μπουγάδα του, μην παραξενευτείτε. Γιατί το μπαχαρικό αυτό έχει και άλλες χρήσεις και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες.  Τι θα λέγατε αν κάποιος προσπαθούσε να σας πείσει ότι το μαύρο […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΓΥΝΑΙΚΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ…

Για να μην πάρεις πάλι τη μισή ντουλάπα μαζί σου, κράτα σημειώσεις για το πώς θα οργανώσεις έξυπνα τη βαλίτσα των διακοπών. Η στιγμή που περιμένατε όλο το χρόνο επιτέλους έφτασε! Αποχαιρετάτε το γραφείο και φεύγετε για διακοπές! Είτε σκοπεύετε να παραθερίσετε κοντά στο σπίτι σας, είτε να εξερευνήσετε την ύπαιθρο, είτε να ταξιδέψετε στο […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΓΥΝΑΙΚΑ

ΟΡΧΙΔΕΕΣ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ορχιδέες, ένα από τα πιο όμορφα φυτά με εντυπωσιακά λουλούδια, που αποτελούν ένα από τα καλύτερα δώρα για να χαρίσει κανείς στα αγαπημένα του πρόσωπα. Αν και η φήμη τους τις θέλει να είναι δύσκολο να διατηρηθούν, στην πραγματικότητα με λίγη τεχνογνωσία, οι ορχιδέες είναι εύκολες στην φροντίδα και είναι απολύτως δυνατό να τις κρατήσετε […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More