ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

1097-7Η ζάχαρη που περιέχουν επηρεάζει και την ικανότητα μάθησης
Μπορεί να σας αρέσει η γεύση τους, να σας βοηθούν στη χώνεψη, ή να σας ξεδιψούν μια ζεστή ημέρα, ωστόσο ολοένα και περισσότερες έρευνες τονίζουν ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αναψυκτικών μπορεί να ευθύνεται για αρκετά προβλήματα υγείας.

Η ρίζα του «κακού» φυσικά, κρύβεται στη ζάχαρη που περιέχουν.

Σύμφωνα με μια έρευνα από μια ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, τα ζαχαρούχα αναψυκτικά μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση προβλημάτων μνήμης.

Οι ερευνητές διεξήγαν πειράματα σε ποντίκια, προκειμένου να εξετάσουν πώς θα επηρεαζόταν η υγεία των ενήλικων και νεαρών ποντικιών που κατανάλωναν ζαχαρούχα αναψυκτικά για ένα μήνα.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, τα ποντίκια κλήθηκαν να ολοκληρώσουν διάφορα τεστ, με τα οποία οι ερευνητές μπορούσαν να αξιολογήσουν τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη τους.

Διαπίστωσαν ότι τα ενήλικα ποντίκια δεν εμφάνισαν κανένα πρόβλημα, αλλά τα νεαρά ποντίκια παρουσίασαν προβλήματα μνήμης και δυσκολία στη μάθηση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Time, η έρευνα βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και οι ερευνητές σκοπεύουν να εξερευνήσουν περαιτέρω κατά πόσο τα αναψυκτικά μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, την περιοχή του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη μνήμη και την ικανότητα μάθησης.

Πηγη: newsbeast.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΥΓΕΙΑ

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ

Πραγματικά συμπτώματα από ασθένειες που δεν υπάρχουν Πόσο πιθανό είναι τα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν να ξεκινούν από το μυαλό και όχι από το σώμα μας; Ολα όσα θέλουμε να μάθουμε για τα ψυχοσωματικά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν το πώς επηρεάζουν το σώμα μας τα όσα νιώθουμε ή σκεφτόμαστε. Κάποια τα γνωρίζουμε όλοι. Ενα […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΥΓΕΙΑ

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘEΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Το μαύρισμα αποτελεί ένδειξη βλάβης στο δέρμα, η οποία καθώς περνούν τα χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η φωτογήρανση (εκδηλώνεται με ξηρότητα, καφέ και κόκκινες κηλίδες, «σακούλιασμα» και ρυτίδες) και ο καρκίνος. Μπορεί το μαύρισμα να κρύβει κάποιες ατέλειες (από τα σπυράκια της ακμής έως το πάχος), αλλά τα οφέλη σταματούν εκεί. Κάποιοι […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΥΓΕΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: 8+1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Η σημαντικότερη εξέλιξη των διαταραχών του οργανισμού από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα είναι η θερμοπληξία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια και σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More