ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ

enhanced-buzz-19201-1355439941-6Τα μαλλιά των παιδιών διαφέρουν πολύ από των ενηλίκων. Γι’ αυτό και η φροντίδα τους απαιτεί προσοχή και κάποιες γνώσεις…

Γιατί τα μαλλιά των παιδιών σκουραίνουν με το χρόνο;

Με τα χρόνια, όπως άλλωστε και ολόκληρος ο οργανισμός, ωριμάζουν και τα μαλλιά των παιδιών, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ξανθά παιδάκια μεγαλώνοντας να γίνονται καστανά. Αυτό συμβαίνει, γιατί, όπως και στο δέρμα, η έκκριση των χρωστικών που καθορίζουν το χρώμα των μαλλιών (τα μελανοκύτταρα) δεν είναι απόλυτα ρυθμισμένη στα μικρά παιδιά, οπότε και τα μαλλιά τους είναι πιο ανοιχτόχρωμα. Όταν όμως οι χρωστικές αυτές ρυθμιστούν, τότε και τα μαλλιά αρχίζουν να σκουραίνουν.

Πρέπει οπωσδήποτε να τα λούζουμε με σαμπουάν ειδικά γι’ αυτά;

Ως γνωστό, τα περισσότερα παιδιά δυσανασχετούν με το λούσιμο. Η διαδικασία λοιπόν αυτή σίγουρα γίνεται ευκολότερη, όταν τα λούζουμε με προϊόντα ειδικά γι’ αυτά, τα οποία περιέχουν πιο απαλά δραστικά στοιχεία κι έτσι δεν ερεθίζουν τα μάτια και το δέρμα τους. Επίσης, μερικά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν και συστατικά που βοηθάνε τα μαλλιά να ξεμπλέκονται.

Γιατί οι έφηβοι έχουν συνήθως λιπαρά μαλλιά;

Πολλοί έφηβοι δεν έχουν μόνο λιπαρά μαλλιά, αλλά εμφανίζουν και πολλά σπυράκια. Πρόκειται για προβλήματα που οφείλονται στις αναπαραγωγικές ορμόνες, οι οποίες αρχίζουν να παράγονται στην εφηβεία. Τα αγόρια μάλιστα παρουσιάζουν χειρότερη ακμή και περισσότερη λιπαρότητα, λόγω του ότι η λιπαρότητα προκαλείται κυρίως από τα ανδρογόνα. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι τα κορίτσια δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Το νεογέννητο χρειάζεται καθημερινά λούσιμο;

Πολλοί παιδίατροι το συνιστούν, γιατί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο απομακρύνονται τα μικρόβια. Πρόσφατες μελέτες όμως απέδειξαν ότι δεν είναι απαραίτητο το καθημερινό λούσιμο για τα νεογέννητα.

Γιατί τα μαλλιά των μωρών είναι τόσο λεπτά;

Αυτά τα λεπτά αγγελικά μαλλιά δε θα μείνουν έτσι για πολύ καιρό. Τώρα είναι έτσι, γιατί βρίσκονται ακόμα στην αναγενετική τους φάση (περίοδος ανάπτυξης). Είναι η πρώτη φορά που φύονται και η ανάπτυξή τους δεν έχει τελειώσει. Αργότερα, που τα μαλλιά θα μπουν στην περίοδο αδράνειας (τελογενετική περίοδο), τα πρώτα μαλλάκια θα αρχίσουν να πέφτουν και στη θέση τους θα ξεπροβάλλουν άλλα, πιο σκληρά.

Γιατί πιάνουν εύκολα ψείρες;

Ψείρες δεν πιάνουν μόνο τα κεφάλια των παιδιών, αλλά όλων μας. Απλώς, οι ψείρες εμφανίζονται περισσότερο στα παιδιά, γιατί αυτά έρχονται πιο κοντά με το παιχνίδι, τις αγκαλιές κ.λπ.
Για να καταπολεμήσετε τις ψείρες, αποτελεσματικότερα είναι τα προϊόντα εκείνα που περιέχουν ενεργά συστατικά, όπως πουρεθρίνες, λινδάνη ή μαλάθεια.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΠΑΙΔΙ

ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΝΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Η πολύωρη παραμονή στην παραλία είναι συχνά μια πρόκληση καθώς ο ήλιος, το κολύμπι και το παιχνίδι ανοίγουν πάντα την όρεξη μικρών και μεγάλων. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να υιοθετήσετε ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να περάσετε την μέρα σας στην παραλία. Ανακαλύψτε γευστικές, υγιεινές και εύκολες ιδέες για ελαφρά σνακ που θα […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΠΑΙΔΙ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Συχνά προσπαθούμε να μη σκεφτόμαστε τι τρώει το παιδί στις διακοπές, όμως ακόμη και όταν τρώμε καθημερινά έξω, υπάρχουν ορισμένες επιλογές που είναι πιο υγιεινές. Πλέον βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι περισσότεροι από εμάς ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις, ακόμα και αν πρόκειται για μερικές μέρες στο εξοχικό στο χωριό. Μία από […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΠΑΙΔΙ

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας «δελφινάκι» να ξεπεράσει τον φόβο του για τη θάλασσα; *Προσομοίωση Αν το […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More