ΠΑΡΤΥ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΜΕ 1500 ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Tο πολυαναμενόμενο πάρτι για τη συμπλήρωση των 16 χρόνων μίας έφηβης από το Αμβούργο της Γερμανίας κατέληξε σε καταστροφή όταν περισσότεροι από 1.500 χρήστες του Facebook εμφανίστηκαν μαζικά στο σπίτι της έτοιμοι να γιορτάσουν το μοναδικό γεγονός. Το πρόβλημα; Σχεδόν κανείς τους δεν γνώριζε προσωπικά την άτυχη κοπέλα, η οποία πάνω στον ενθουσιασμό της να διοργανώσει το πάρτι έκανε ένα μοιραίο λάθος χειρισμού: δεν όρισε την εκδήλωση ως «ιδιωτική», με αποτέλεσμα περισσότερα από 15.000 άτομα να πατήσουν μέσα σε λίγες ημέρες την επιλογή «θα παρευρεθώ» – και ο ένας στους δέκα… παρευρέθη.

Μπροστά στο πλήθος η μικρή… εξαφανίστηκε. Όταν οι γονείς της Τέσα, όπως έγινε γνωστό ότι ονομάζεται η έφηβη, ανακάλυψαν τι είχε συμβεί ειδοποίησαν τις γερμανικές Αρχές και προσέλαβαν άρον άρον μία ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για την προστασία της ιδιοκτησίας τους. Παρά την ακύρωση της εκδήλωσης στο Facebook περίπου 1.500 έφηβοι και νέοι ενήλικες συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της Τέσα, η οποία αναγκάστηκε να κρυφτεί για να τους αποφύγει.

Περίπου 11 άτομα προσήχθησαν, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, η Πυροσβεστική εκλήθη για να σβήσει δύο φωτιές, ενώ δεκάδες κορίτσια νοσηλεύτηκαν με εκδορές από σπασμένα γυαλιά στα πόδια τους καθώς οι κινήσεις του πλήθους γίνονταν με άγαρμπο τρόπο και δεν έλειψαν η κατανάλωση αλκοόλ και οι καβγάδες.

«Το πάρτι ήταν αν μη τι άλλο επιτυχημένο» δήλωσε αστειευόμενος ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίρκο Στράιμπερ παρά το χάος που επικράτησε.

«Είχαμε αποκλείσει τον χώρο γύρω από το σπίτι, με περίπου 100 αστυνομικούς, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα παιδιά να γιορτάσουν» σχολίασε ο κ. Στράιμπερ. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες κρατούσαν πανό τα οποία έγραφαν «Πού είναι η Τέσα;», άλλοι τραγουδούσαν ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που είχαν φτιάξει ακόμη και τούρτες γενεθλίων για την κοπέλα.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το επεισοδιακό βράδυ η Τέσα είχε φύγει από το σπίτι της, ενώ πιστεύεται ότι τελικά γιόρτασε «ήσυχα αλλά τρομαγμένη» τα γενέθλιά της στο σπίτι των παππούδων της.

Πηγή: το Βήμα