ΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

yperkatanalosi-fagitou-einai-ethismosΚάποιοι άνθρωποι δεν έχουν τη δύναμη να σταματήσουν
Η ακατάσχετη μανία και ο εθισμός στο φαγητό, πολλές φορές θεωρείται ως η «ιδανική δικαιολογία» για όσους τρώνε πολύ και δε σταματούν να παίρνουν βάρος.

Σύμφωνα όμως με έρευνα, την οποία επικαλείται η MailOnline, ο εθισμός στο φαγητό ίσως είναι τελικά κάτι παραπάνω από μια δικαιολογία για να… τσιμπήσουμε κατιτίς παραπάνω.

Ερευνητές βρήκαν ότι οι παχύσαρκες γυναίκες διεγείρονται ενστικτωδώς από τις εικόνες φαγητών, ενώ τείνουν να χαρακτηρίζονται και από λιγότερη «δύναμη της θέλησης».

Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου υποστηρίζει ότι ορισμένες από τις γυναίκες που μελέτησαν, ανέφεραν ακόμη ότι βίωναν έντονη λαχτάρα για φαγητό, λίγη ώρα αφότου είχαν καταναλώσει κάτι.

Αυτό τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως ο εθισμός στο φαγητό να είναι κάτι υπαρκτό.

«Όλοι οι εθισμοί έχουν κάτι κοινό, με την έννοια ότι ο πάσχων ποθεί να υπερβάλλει την ευχάριστη αίσθηση που νιώθει από τους χημικούς νευροδιαβιβαστές που παράγονται όταν τρώει, παίζει κάποιο τυχερό παιχνίδι, καπνίζει, κάνει σεξ ή παίρνει ναρκωτικά» ανέφερε ο καθηγητής κλινικής ψυχολογίας και υγείας, Claus Voegele.

Αρκετές από τις υπέρβαρες γυναίκες που συμμετείχαν στις δοκιμές, ανέφεραν ότι το τεστ τους προκάλεσε έντονο αίσθημα λαχτάρας για φαγητό, ανεξάρτητα από το πότε είχαν φάει.

«Αυτό υποδηλώνει ότι ορισμένοι άνθρωποι ίσως έχουν μια ενστικτώδη, ψυχολογική προδιάθεση να τρώνε πιο πολύ» πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγη: newsbest.gr

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΥΓΕΙΑ

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ

Πραγματικά συμπτώματα από ασθένειες που δεν υπάρχουν Πόσο πιθανό είναι τα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν να ξεκινούν από το μυαλό και όχι από το σώμα μας; Ολα όσα θέλουμε να μάθουμε για τα ψυχοσωματικά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δείχνουν το πώς επηρεάζουν το σώμα μας τα όσα νιώθουμε ή σκεφτόμαστε. Κάποια τα γνωρίζουμε όλοι. Ενα […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΥΓΕΙΑ

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘEΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Το μαύρισμα αποτελεί ένδειξη βλάβης στο δέρμα, η οποία καθώς περνούν τα χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η φωτογήρανση (εκδηλώνεται με ξηρότητα, καφέ και κόκκινες κηλίδες, «σακούλιασμα» και ρυτίδες) και ο καρκίνος. Μπορεί το μαύρισμα να κρύβει κάποιες ατέλειες (από τα σπυράκια της ακμής έως το πάχος), αλλά τα οφέλη σταματούν εκεί. Κάποιοι […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More
ΥΓΕΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: 8+1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Η σημαντικότερη εξέλιξη των διαταραχών του οργανισμού από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα είναι η θερμοπληξία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια και σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους […]

Print Friendly, PDF & Email
Read More