banner ad

ΜΕΛΟΜΠΙΣΚΟΤΑ

. June 6, 2011 . 0 Comments

 

 

ΥΛΙΚΑ

* 1 κουταλιά της σούπας μέλι

* 1 βανίλια

* 1 αυγό

* 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

* 175 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη

* 100 γραμμάρια βούτυρο

* 1/2 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

 

Οδηγίες

1. Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

2. Προσθέτουμε το μέλι, την βανίλια και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας καλά.

4. Πλάθουμε την ζύμη μας σε παχιά ρολά και τ’ αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και να σφίξουν.

5. Κόβουμε τα ρολά σε φέτες και ψήνουμε στους 225 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά ώστε να πάρουν ανοιχτό χρώμα.

 

 

Πηγή: sintegespareas.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *