banner ad

ΠΕΡΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ, ΤΗΣ ΝΑΖΜΙΕ ΜΠΑΤΜΑΝΓΛΙΖ

. October 1, 2014 . 0 Comments

nazmie_kitchenΜελιτζάνες μαγειρεμένες με πετιμέζι ροδιού και σταφυλιού (Nazkhatun)-Άλειμμα
Υλικά
3 μέτριες μελιτζάνες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 μέτρια ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
1 κ. σ. πετιμέζι ροδιού ή ½ φλιτζ. αγουρίδα σταφυλιού
2 κ. κ. αλάτι (ανθό)
½ κ. κ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1κ. κ. σκόνη αγγελικής (golpar)
1 κ. κ. πετιμέζι ή μελάσα
½ φλιτζ. φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντας, ψιλοκομμένα
Για τη γαρνιτούρα
φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας
πίτες λάβα ή ψωμί ναν
φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260ο С, τρυπάμε τις μελιτζάνες με το πιρούνι και τις ψήνουμε για 40 λεπτά, ακουμπισμένες πάνω σε μια σχάρα, τοποθετώντας από κάτω τους ένα ταψάκι για να μη λερώσουμε το φούρνο μας. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τη ντομάτα, το πετιμέζι του ροδιού και του σταφυλιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το δυόσμο ή τη μέντα κι αφήνουμε το μείγμα να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά, ανακατεύοντας το πότε-πότε. Δοκιμάζουμε τη γεύση του και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να σταθεί αρκετές ώρες πριν το σερβίρουμε. Την ώρα του σερβιρίσματος μεταγγίζουμε αυτό το άλειμμα σε ένα μπολ. Τοποθετούμε το μπολ σε μια πιατέλα και γύρω-γύρω βάζουμε τις πιτούλες, κομμένες σε κομμάτια και μαζί του βάζουμε τα φύλλα της μέντας και του βασιλικού.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *