banner ad

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΡΟΚΟ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

. November 4, 2014 . 0 Comments

ριζότο-με-καπνιστό-αυγοτάραχο-και-κρόκο-ΚοζάνηςΥλικά
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
150 γρ. βούτυρο (100 γρ. στην αρχή και 50 γρ. για το δέσιμο)
1,5 λίτρο ζωμό από μοσχάρι ή κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 δόση κρόκο (ζαφορά)
1 ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε μέχρι να γίνει σα διάφανο. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ρύζι και το αφήνουμε να γίνει κι αυτό διάφανο, για 5 – 8 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να εξατμιστεί, ανακατεύοντάς το συνέχεια και τέλος τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι. Παίρνουμε λίγο από το ζωμό, τον οποίο έχουμε αφήσει να σιγοβράζει σε μία διπλανή κατσαρόλα και μόλις εξατμιστεί το κρασί, αρχίζουμε να προθέτουμε ζωμό στο ρύζι, κουτάλα- κουτάλα, διατηρώντας πάντα δυνατή τη φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται ο ζωμός προσθέτουμε μια νέα ποσότητα, ανακατεύοντας συνεχώς. Στα μισά της διαδικασίας, προσθέτουμε τον κρόκο. Υπολογίζουμε ότι περίπου στα 20 λεπτά, από τη στιγμή που ρίξαμε το ρύζι, το ριζότο θα είναι έτοιμο. Το απομακρύνουμε από τη φωτιά. Το τελειώνουμε, δένοντας το με το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα κι ανακατεύοντας το καλά για να αποκτήσει «πάχος». Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά για να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε αμέσως πολύ ζεστό.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *