banner ad

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

. June 9, 2011 . 0 Comments

 

 

Υλικά (για ταρτιέρα 28-30 εκ.)

1 φύλλο σφολιάτας

8 πάτοι από αγκινάρες (κατεψυγμένες)

1 ματσάκι άνηθος

3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κουτ. της σούπας βούτυρο φρέσκο

1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα

6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

200 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζετε τις αγκινάρες για 5-6′ μέχρι να μαλακώσουν, και τις στραγγίζετε. Τις κόβετε στη μέση. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

Σοτάρετε με το βούτυρο το κρεμμυδάκι. Προσθέτετε και τις αγκινάρες και τις γυρίζετε για λίγο στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Απλώνετε το φύλλο της κρούστας σε στρογγυλό ή μακρόστενο ταψάκι και καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά του. Κόβετε ό,τι εξέχει από το ταψί. Την τρυπάτε με πιρούνι και την προψήνετε για 8-10′ στον προθερμασμένο φούρνο.

Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την προ-ψημένη κρούστα. Πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και τον άνηθο, περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε την τάρτα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.

Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, κόβοντας σε κομμάτια.

 

Πηγή: myworld

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *