ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ … ΚΑΘΑΡΙΣΑΤΕ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

A-Cleaner-That-Will-Do-Wonders-With-Porcelain1Εξαφανίστε βρωμιές και μυρωδιές
Για ένα σπίτι πεντακάθαρο, δεν υπάρχει καλύτερο από τη μαγειρική σόδα!

1. Ένα μπολ με σόδα στο ψυγείο ή στον καταψύκτη ή σε οποιοδήποτε ντουλάπι, θα κρατήσει μακριά οποιαδήποτε ανεπιθύμητη μυρωδιά!

2. Αν το μάτι της κουζίνας αρπάξει φωτιά από κάποιον λιπαρό λεκέ που έμεινε πάνω, μπορείτε να την σβήσετε γρήγορα ρίχνοντας πάνω σόδα!

3. Με ένα βρεγμένο πανάκι καθαριστεί της επιφάνειες της κουζίνας ρίχνοντας λίγη σόδα. Ξεπλύνετε της επιφάνειες με νερό.

4. Αν τα μπολ ή τα δοχεία που χρησιμοποιήστε, κρατάνε μυρωδιές από προηγούμενα φαγητά, ρίξτε ζεστό νερό με σόδα. Α η μυρωδιά είναι επίμονη αφήστε για μια νύχτα το μπολ να μουλιάζει σε νερό και μπόλικη σόδα.

5. Για να αφαιρέσετε από το πάτωμα λεκέδες που έχουν ξεραθεί, ρίξτε πάνω σόδα και σκουπίστε με ένα ζεστό, βρεγμένο πανί. Αυτό είναι ασφαλές και για πατώματα που δεν είναι λεία.

6. Η σόδα κάνει θαύματα και με τους καμένους λεκέδες της κατσαρόλας! Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στους λεκέδες, περιμένετε λίγα λεπτά, τρίψτε απαλά και ξεβγάλτε πολύ καλά.

Στο μπάνιο

1. Για να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από όλες τις επιφάνειες, φτιάξτε μια κρέμα από 3 κουταλιές της σούπας σόδα και 1 νερό, και βάλτε την πάνω στον λεκέ. Αφήστε την για λίγη ώρα και μετά τρίψτε και σκουπίστε την.

2. Οι χτένες και η βούρτσες σας μπορούν να καθαριστούν σε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα και νερό.

3. Για να αποφύγετε βουλωμένους σωλήνες, να ρίχνετε κάθε εβδομάδα, 1/4 της κούπας σόδα μέσα στο σιφόνι του νιπτήρα, αφήστε για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Πηγή: filenades.gr