banner ad

ΧΟΥΜΟΥΣ, ΑΠΑΛΟ ΣΑΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

. December 8, 2014 . 0 Comments

κατάλογοςΥλικά

½ kg ρεβύθια
1½ κ.τ. μαγειρική σόδα
½ φλ. ταχίνι
1/3 φλ. χυμό από 3 λεμόνια περίπου
1/3 φλ. Α.Π. ελαιόλαδο
2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδα
καλό θαλασσινό αλάτι
λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο
μια πρέζα καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση

Βάλτε τα ρεβύθια σ’ ένα μπολ με κρύο νερό να τα σκεπάσει.
Ρίξτε μέσα και 1 κ.τ. μαγειρική σόδα και αφήστε τα εκεί για 12 ώρες.
Σουρώστε τα και βάλτε τα σε μια βαριά κατσαρόλα μαζί με τον διπλάσιο όγκο νερό και ½ κ.τ. μαγειρική σόδα.
Βράστε τα σε μέτρια φωτιά και μετά σκεπάστε τα και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα.
Σουρώστε τα και κρατείστε το μισό νερό τους.
Τώρα, αν θέλετε να γίνει το χούμους πολύ φίνo και απαλό, πρέπει να ξεφλουδίσετε τα ρεβύθια.
Αυτό είναι το μυστικό, δηλαδή κάποιος κόπος.
Μετά, βάλτε τα στο μπλέντερ και δουλέψτε τα μέχρι να γίνουν μια πάστα.
Ξύστε τις άκρες του μπλέντερ.
Προσθέστε το ταχίνι, τον χυμό των λεμονιών, το ελαιόλαδο και τα σκόρδα.
Δουλέψτε το μπλέντερ μέχρι να γίνει το απαλό χούμους που θέλετε.
Μπορείτε να το αραιώστε, αν πρέπει, με λίγο από το νερό που κρατήσατε.
Σερβίρεται με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο και καπνιστή πάπρικα.
Στο ψυγείο κρατάει μέχρι μια εβδομάδα.

Πηγη: alldaynews

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *