ΩΡΑ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

123902488__394900cΟι ειδικοί ισχυρίζονται πως δεν είναι το ίδιο καλές όλες οι ώρες της ημέρας για να γυμναστεί κάποιος αποδοτικά. Η πράξη έχει αποδείξει πως η πρωινή γυμναστική είναι η καλύτερη, καθώς δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά ας δούμε τους λόγους.

ΠΡΩΙΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ!

Οι λόγοι που κάνουν την πρωινή γυμναστική να είναι η καλύτερη είναι οι παρακάτω:

1. Αποδεσμεύει το χρόνο σας
Όσοι επιλέγετε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά, δηλαδή νωρίς το απόγευμα ή το βράδυ, συνήθως το αναβάλετε, με πρόσχημα ότι έχετε κάτι άλλο να κάνετε, πιο σημαντικό.

Αν όμως γυμνάζεστε τα πρωινά, πριν πάτε στη δουλειά, τότε έχετε ελεύθερο όλο το απόγευμα και το βράδυ για να διεκπεραιώνετε τις δουλειές σας ή να κάνετε πράγματα που σας διασκεδάζουν.

2. Όλο το γυμναστήριο είναι δικό σας
Συνήθως τα γυμναστήρια είναι γεμάτα τα απογεύματα, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι επιλέγουν να γυμνάζονται μετά τη δουλειά τους. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Η αίθουσα γυμναστικής να είναι γεμάτη κόσμο, τα όργανα πιασμένα από κάποιον άλλο, ο γυμναστής πολύ απασχολημένος…

Αν όμως πάτε νωρίς το πρωί, θα έχετε όλο το χώρο δικό σας και θα τον μοιράζεστε μόνο με κάποιους που είχαν την ίδια έξυπνη ιδέα με εσάς. Έτσι, θα μπορέσετε να απολαύσετε τη γυμναστική σας, και μάλιστα η προπόνησή σας θα είναι πολύ πιο έντονη, καθώς δε θα είστε αναγκασμένοι να περιμένετε πριν κάνετε κάποια άσκηση.

3. Θα κάθεστε…χάνοντας θερμίδες
Ως γνωστόν, η άσκηση ενεργοποιεί το μεταβολισμό και τον κρατάει για ώρες σε εγρήγορση. Γιατί λοιπόν να μη θέσετε τις μηχανές σας σε λειτουργία όσο το δυνατό γρηγορότερα; Έτσι, ο μεταβολισμός θα δουλεύει –και φυσικά θα «καίει» θερμίδες–, ενώ εσείς θα κάθεστε. Αν η δουλειά σας είναι καθιστική, όπως και των περισσότερων ανθρώπων, ξέρετε πολύ καλά ότι αυτός ο λόγος από μόνος του είναι αρκετός για να σας κάνει να αγαπήσετε την πρωινή γυμναστική.

4. Θα γεμίζετε ενέργεια
Η πρωινή γυμναστική δίνει στο γυμναζόμενο την απαιτούμενη ενέργεια για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ημέρας. Επομένως, αν ο καιρός και η συσσωρευμένη κούραση σας κάνουν τελευταία να νιώθετε εξουθενωμένοι, προσπαθήστε να πάτε γυμναστήριο νωρίς το πρωί. Η πρωινή προπόνηση θα απελευθερώσει ενδορφίνες και άλλες ορμόνες, οι οποίες θα σας ενισχύσουν για όλη την υπόλοιπη ημέρα.

5. Θα καθαρίζει το μυαλό σας
Κατά γενική ομολογία, η άσκηση μειώνει το άγχος. Έτσι, με την πρωινή άσκηση θα καθαρίζει το μυαλό σας και στη συνέχεια θα μπορείτε να αντιμετωπίζετε με σύνεση τα προβλήματα της ημέρας.

Λίγη ώρα στην πρέσα και στο διάδρομο και θα καταφέρετε να αποβάλετε το άγχος της προηγούμενης μέρας και να αρχίσετε την καινούργια με μια νέα προοπτική. Με άλλα λόγια, αρχίζετε μια τελείως νέα μέρα χωρίς τα άσχημα «υπολείμματα» της προηγούμενης.

Πηγη: belife.gr