banner ad

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

. June 17, 2011 . 0 Comments

 

Υλικά

250γρ. ταλιατέλες

1 κουταλιά λάδι

200ml γάλα

4 κουτ. σούπας βότκας

1 κουτ. γλυκού πιπερόριζα

3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

1 φλούδα λεμονιού

2 κουτ. σούπας άνηθο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και λαδί. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τις ταλιατέλες και τα βράζουμε al dente. Πλένουμε την φλούδα λεμονιού με καυτό νερό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το γάλα, την βότκα, το χυμό λεμονιού και την φλούδα από το λεμονί. Αφήνουμε την σάλτσα να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, την πιπερόριζα και τα ανακατεύουμε αμέσως. Αφήνουμε λίγο να απορροφήσουν την σάλτσα χωρίς όμως να στεγνώσουν.

Προσθέτουμε τον άνηθο και χοντροκομμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

\

Πηγή: greekmasa.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *