ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΑΤΙ;

960I-LF7HtYΧειρότερη και από το αλάτι υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες ότι είναι η ζάχαρη!
Αμερικανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι χρειάζεται να μειώσουμε τη ζάχαρη που καταναλώνουμε και αμφισβητούν τα οφέλη από την μείωση της πρόσληψης αλατιού.
Οι απόψεις τους δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση Open Heart.

Ο αντίλογος, όμως, έρχεται πάλι από τους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας με πολλούς ειδικούς να υποστηρίζουν ότι χρειάζεται να μειωθεί η κατανάλωση και των δύο. Και της ζάχαρης και του αλατιού.

Οι αμερικανοί ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Montefiore των ΗΠΑ και το Ινστιτούτο Καρδιάς St Luke Mid America με βάση την ανασκόπηση των σχετικών μελετών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ζάχαρη και ιδιαίτερα η φρουκτόζη που προστίθεται σε επεξεργασμένα φαγητά και ροφήματα, μάλλον παίζει πιο σημαντικό ρόλο στην υψηλή πίεση και άλλες καρδιαγγειακές καταστάσεις.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η λήψη σακχάρων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 γρ. την ημέρα για τον μέσο ενήλικα που αντιστοιχεί στο 10% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης. Πρόσφατα όμως μια διεθνής ομάδα ερευνητών ζήτησε να μειωθεί στο ήμισυ αυτό το ποσοστό για την προστασία της υγείας μας.

Πηγη: vita.gr