banner ad

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

. June 17, 2011 . 0 Comments

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαύρο

αλάτι χονδρό

ξύδι από λευκό κρασί

2 σκελίδες σκόρδου

6 κουταλιές ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε, αποκεφαλίζουμε, τραβάμε τη ραχοκοκκαλιά και ανοίγουμε στα δύο τα ψάρια.

Στον πάτο ενός σουρωτηριού βάζουμε λίγο αλάτι, από πάνω βάζουμε μια στρώση γαύρου, αλατίζουμε, τοποθετούμε μια δεύτερη δόση γαύρου και συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν έτσι για 1 ώρα και στη συνέχεια τα ξεπλένουμε.

Σε ένα γυάλινο σκεύος τοποθετούμε το γαύρο, από πάνω βάζουμε το σκόρδο που έχουμε κόψει σε φετούλες, βάζουμε ολόκληρο το ματσάκι μαϊντανού και σκεπάζουμε με το ξύδι, που πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας. Αφήνουμε να μαριναριστεί ο γαύρος για 12 περίπου ώρες και κατόπιν στραγγίζουμε τα ψάρια από τη μαρινάτα και πετάμε το μαϊντανό. Περιχύνουμε το γαύρο με ελαιόλοδο και σερβίρουμε.

 

Αλίκη Μάρα- Σαχίνη

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *