ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΑ

we_cant_help_but_get_a_kick_out_of_these_yoga_pics_640_19Για να βελτιώσετε τη γενικότερη υγεία σας και ειδικότερα την υγεία της καρδιάς κάντε γιόγκα. Τη συστήνουν ανεπιφύλακτα και οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με επισκόπηση 37 ερευνών, στις οποίες έλαβαν μέρος περισσότεροι από 2.700 εθελοντές, η γιόγκα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Διαπιστώθηκε ότι συμβάλλει στην απώλεια σωματικού βάρους, στη μείωση της «κακής» (LDL) χοληστερίνης, καθώς επίσης και στην ευκολότερη διαχείριση της υπέρτασης, παράγοντες που ευθύνονται για την εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το εντυπωσιακό στα ευρήματα είναι ότι η γιόγκα φαίνεται να έχει παρόμοια οφέλη με αυτά που προσφέρουν άλλα είδη ασκήσεων, όπως η ποδηλασία και το γρήγορο περπάτημα. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις αποδείχθηκε πιο ευεργετική και από τη λήψη φαρμάκων. Επιπλέον, βρέθηκε ότι τα μαθήματα γιόγκα βοηθούν σημαντικά και στη διακοπή του καπνίσματος.

Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για ποιο λόγο η γιόγκα είναι τόσο ευεργετική για την υγεία μας, ωστόσο υποθέτουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συνδυάζει την άσκηση με τη χαλάρωση. Παράλληλα, τονίζουν ότι αποτελεί ιδανική γυμναστική για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή φυσικής κατάστασης.

Το ξέρετε ότι τα μαθήματα γιόγκα…
…σε διάστημα 2-3 μηνών βελτιώνουν τη μυϊκή δύναμη, την ισορροπία και την ευλυγισία του σώματος.
…κάνουν καλό στις εγκύους, καθώς τις βοηθούν να διαχειρίζονται το στρες και τον φόβο, που τις κυριεύουν κατά τη διάρκεια του τοκετού.
…ανήκουν στις προτιμήσεις πολλών διασημοτήτων, όπως του George Clooney, του David Beckham, της Gwyneth Paltrow και της Madonna.

Πηγη: vita.gr