Η AIRBUS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!

Τα σχέδια ενός επιβατηγού αεροσκάφους βγαλμένου κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας παρουσίασε η Airbus. Το Concept Cabin είναι ένα αεροσκάφος που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά χάρη στον επαναστατικό σχεδιασμό του αφού η καμπίνα των επιβατών είναι στην ουσία ένας ιπτάμενος θόλος που θα τους επιτρέπει να βλέπουν έξω από το σκάφος προς κάθε κατεύθυνση. Διαθέτει όμως και πλήθος άλλων προηγμένων λειτουργιών και συστημάτων που θα κάνουν την πτήση μια μοναδική εμπειρία.

Η έξυπνη μεμβράνη

Η καμπίνα του σκάφους θα περιβάλλεται από μια «έξυπνη μεμβράνη», όπως την χαρακτηρίζουν οι κατασκευαστές, η οποία θα μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες φωτός. Θα προβάλλει επίσης ολογραφικά βίντεο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με τον μηχανισμό της ολογραφικής προβολής. Επιπλέον θα είναι αυτάρκης ενεργειακά αφού θα λειτουργεί με την θερμότητα που θα παράγουν τα σώματα των επιβατών.

Ο ολογραφικός μηχανισμός θα μπορεί εξάλλου να συνδέεται και με συμβατά συστήματα επικοινωνίας στο έδαφος. Έτσι για παράδειγμα, κάποιος που έχει ένα τέτοιο συμβατό σύστημα στο σπίτι του θα μπορεί ενώ βρίσκεται εν πτήση με το σκάφος να συνδεθεί με το σπίτι του και να επικοινωνήσει με τους δικούς του. Σύμφωνα με τα στελέχη της Airbus, η τεχνολογία θα επιτρέπει σε κάποιον επιβάτη να εμφανισθεί ολογραφικά στο δωμάτιο των παιδιών του και να τους διαβάσει παραμύθια για να κοιμηθούν.

Οι ζώνες

Η καμπίνα του φουτουριστικού αεροσκάφους δεν θα διακρίνεται σε οικονομικές και διακεκριμένες θέσεις αλλά θα είναι χωρισμένη σε διάφορες ζώνες. Θα υπάρχει μια ζώνη στην οποία οι επιβάτες θα μπορούν να εργάζονται, μια για ψυχαγωγικές δραστηριότητες (π.χ videogames) και μια στην οποία θα υπάρχει μπαρ και χώρος για και κοινωνικές συναναστροφές. Θα πρέπει να επισημάνουμε βέβαια ότι το ταξίδι με αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό σκάφος θα το απολαύσουν οι μελλοντικές γενιές αφού η Airbus αναφέρει ότι το σκάφος θα ξεκινήσει τις πτήσεις του το 2050.