ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Date

2600Μήπως έφτασε η ώρα ό,τι υπόσχεστε την αυγή κάθε νέου έτους τελικά να το τηρήσετε το 2008; Ή τουλάχιστον ό,τι έχει να κάνει με την υγεία τη δική σας και των αγαπημένων σας; Μια προσπάθεια αξίζει. Δε νομίζετε;

Σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συμβουλές των γιατρών, με στόχο να καλυφθεί ένα ευρύ φάσμα ενδεχόμενων προβλημάτων και ασθενειών, δεν πρέπει να ξεχνάτε τα παρακάτω:

Να βάζετε τα παιδιά σας στο πίσω κάθισμα και να τα δένετε: Από κάθε άποψη είναι η ασφαλέστερη θέση για αυτά. Ευνόητο είναι, επίσης, ότι πρέπει επιτέλους να μάθετε να φοράτε πάντα τη ζώνη ασφαλείας αμέσως με το που μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας. Ή να φοράτε το κράνος σας αν οδηγείτε μοτοσικλέτα.
Σβήστε το τσιγάρο: Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι το κάπνισμα είναι αβλαβές. Αντίθετα, ολοένα και περισσότερες μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το κάπνισμα ήταν, είναι και θα παραμείνει –αν δε λάβουμε ριζικές αποφάσεις– η κύρια αιτία θανάτων από καρκίνο, καρδιαγγειακά και πάσης φύσεως αγγειακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων.
Θέστε προτεραιότητα της ζωής σας την υγεία: Με άλλα λόγια, διατηρήστε το σωματικό σας βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα, αυξήστε την κίνησή σας, προσέξτε τη διατροφή σας, εμπλουτίζοντάς τη με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως, και περιορίστε αρκετά την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λίπη.
Αποφύγετε την αναίτια λήψη φαρμάκων: Δε χρειάζεται να παίρνετε με κάθε ευκαιρία φάρμακα, χωρίς πρώτα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας. Σταματήστε επίσης να πιέζετε το γιατρό σας να σας χορηγεί αντιβιοτικά. Ήδη πολλές επικίνδυνες ασθένειες του παρελθόντος έχουν κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή τους, ακριβώς διότι η ανεξέλεγκτη λήψη αντιβιοτικών οδήγησε στην ανάπτυξη νέων, ανθεκτικών σε αυτά στελεχών πολλών βακτηρίων.
Μην αμελείτε τα τσεκάπ: Κανένας δεν έχει ανοσία στις ασθένειες. Και η πρόληψη, ως γνωστόν, είναι η καλύτερη θεραπεία.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα