ΔΙΩΞΤΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

you_6902Ο Ιανουάριος είναι συνήθως για τους περισσότερους ο μήνας της δίαιτας μετά την αλόγιστη πολυφαγία και οινοποσία των γιορτών. Όμως, δίαιτα δε σημαίνει μόνο αποφυγή από διάφορες τροφές, ποσότητες κ.λπ. Σημαίνει και ΟΧΙ στις υπερβολές και τις ακραίες λύσεις, στους πανικούς και στις σπασμωδικές κινήσεις.

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

1. Μην είστε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό σας: Το σημαντικότερο όλων σε μια δίαιτα είναι να τρώει μεν κάποιος τις σωστές τροφές, αλλά να του αρέσουν κιόλας.
2. Να είστε λογικοί: Αποφασίστε οι ίδιοι τι πρέπει και τι δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει η δίαιτά σας. Αλλά πάντα με μέτρο…
3. Να είστε ρεαλιστές: Δε θα πρέπει να προσέχετε τη διατροφή σας για λίγο καιρό, όσο δηλαδή κάνετε δίαιτα. Αλλά διά βίου πρέπει να τρώτε υγιεινά! Και υγιεινά σημαίνει ότι μπορείτε, κάπου κάπου, να τρώτε και κάτι «βρόμικο».
4. Μην επιλέγετε τη μονοφαγία: Με άλλα λόγια, μην τρώτε τα ίδια και τα ίδια. Γιατί η ανία είναι ο χειρότερος εχθρός της δίαιτας.
5. Ενημερωθείτε: Η σωστή ενημέρωση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, αν θέλετε να κάνετε σωστή δίαιτα. Αυτό σημαίνει ότι ο διαιτολόγος σας πρέπει να έχει τις απαραίτητες γνώσεις και την απαιτούμενη εμπειρία.
6. Μην είστε αφελείς: Προφυλαχθείτε από τις βαρύγδουπες υποσχέσεις, γιατί συνήθως αυτοί που τις δίνουν στοχεύουν στο κέρδος, ενώ εσείς ενδιαφέρεστε για την υγεία σας.
7. Ασκηθείτε: Μην ξεχνάτε και την άσκηση, γιατί δίαιτα χωρίς φυσική δραστηριότητα ίσον κακή δίαιτα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τρέχετε όλη μέρα στα γυμναστήρια. Το ανεβοκατέβασμα της σκάλας ή το καθημερινό –15 με 20 λεπτά– περπάτημα είναι αρκετά.
8. Προσοχή στα σούπερ μάρκετ: Πριν πάτε εκεί για τα ψώνια σας έχετε έτοιμη τη λίστα με ό,τι χρειάζεστε. Αν είναι εφικτό, μην περνάτε από τα ράφια με τις παχυντικές τροφές. Επίσης, να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ πάντα «φαγωμένοι».
9. Να τρώτε αργά και μόνο όταν πεινάτε: Απολαμβάνετε το φαγητό σας, τρώτε σε μικρό πιάτο και, αν μπορείτε, ακόμα και με μικρό κουτάλι ή πιρούνι (ιδίως αν ανήκετε σε αυτούς που θεωρούν αμαρτία να πετάξουν το φαγητό που έχει απομείνει στο πιάτο). Επίσης, μην «καθαρίζετε» τα πιάτα των παιδιών σας, όταν δεν τρώνε όλο το φαγητό τους.
10. Φάγατε; Σηκωθείτε αμέσως από το τραπέζι: Έτσι θα γλιτώσετε από τον πειρασμό του τσιμπολογήματος. Καλό επίσης είναι να κάθεστε στο τραπέζι συγκεκριμένες ώρες.

Πηγη: belife.gr