banner ad

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΠΡΩΙΝΟ … ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

. January 9, 2015 . 0 Comments

brunch-fait-maisonΑσφαλώς το πρωί είναι η χρονική περίοδος της ημέρας που ποτέ δε σας περισσεύει χρόνος. Γι’ αυτό, φροντίστε το πρωινό που φτιάχνετε να είναι απλό, να ετοιμάζεται γρήγορα και να ποικίλλει. Στη συνέχεια σας προτείνουμε μερικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την ημέρα σας υγιεινά.

ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ

Υλικά
2 πορτοκάλια καθαρισμένα σε φέτες
2 γκρέιπφρουτ καθαρισμένα σε φέτες
Μαύρες και ξανθές ξερές σταφίδες
Γιαούρτι
2 κουτ. σούπας μέλι
Κανέλα ή μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Μοιράζετε τα φρούτα και τις σταφίδες σε μπολ.
Χτυπάτε το γιαούρτι μαζί με το μέλι και περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα φρούτα.
Πασπαλίζετε με κανέλα ή μοσχοκάρυδο.

ΤΟΣΤ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά
4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως χωρίς την κόρα
120 γραμμ. τυρί Φιλαδέλφεια
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνετε το ψωμί από τη μια πλευρά μόνο.
Απλώνετε το τυρί στην άψητη πλευρά και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Βάζετε από πάνω φέτες ντομάτας και λίγο κύμινο.
Βάζετε στο γκριλ για 2 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά
1/2 λίτρο γάλα
4 κουτ. σούπας τριμμένη σοκολάτα υγείας
1 πλάκα σοκολάτα με πορτοκάλι σε κομματάκια
1 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βάζετε τη σοκολάτα υγείας και τη σοκολάτα πορτοκαλιού να βράσουν μαζί με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνετε το μείγμα στο μπλέντερ και το χτυπάτε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ομοιογένεια και να αφρίσει.
Βάζετε το μείγμα σε φλιτζάνια, ρίχνετε μέσα το μοσχοκάρυδο και σερβίρετε αμέσως.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά
Μικρά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
Βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
1/2-1 κουτ. γλυκού μουστάρδα (με σποράκια)
Φρέσκος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Τηγανίζετε για 5 λεπτά τα μανιτάρια στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το γιαούρτι, τη μουστάρδα, αλατοπίπερο και τα αφήνετε στη φωτιά για 1 λεπτό ακόμα.
Σερβίρετε πάνω σε ζεστές φρυγανιές, γαρνίροντας με μαϊντανό.

ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά
60 γραμμ. πίτουρα
120 γραμμ. αλεύρι πλήρες
Αλάτι
150 γραμμ. άπαχο γάλα
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
30 γραμμ. μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 χτυπημένο αβγό
Τριμμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι
60 γραμμ. σταφίδες ή χουρμάδες

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τα πίτουρα με το γάλα και τα αφήνετε για 5 λεπτά. Βάζετε και τα υπόλοιπα υλικά και μοιράζετε τη μάζα σε 12 φορμάκια, που έχετε προηγουμένως αλείψει με λάδι ή βούτυρο.
Τα ψήνετε στο φούρνο στους 200 ºC για 20-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *